Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Sürgös? Hogy mossak, ha...

Sürgös? Hogy mossak, ha foglalt a mosogép? (info lent)

Figyelt kérdés

Külföldön élek,itt ugy müködik,hogy van egy lakàstömb,és lennt az alagsorban egy mosogép,szàritogéppel.Mindenkinek van egy kulcsa,és azzal nyillik a gép.

Mindenki egy héten egyszer moshat,a héten ma én vagyok soron.

Lemegyek a mosogéphez,és ott àll a szennyese valakinek,plussz a mosogépben is a ruha,nem jàr a gép,mert kulcsot kivették,de ott àll a ruha,gondolom tegnap valaki lusta volt este befejezni,gondolta majd ma....

Nos nekem van egy babàmsokat kel mosnom,az összes többi lako vagy egyedül él,vagy baràtnövel,gyerekek nincsenek.

Sajnos nincs kiirva,ki volt tegnap soros.Csengetni se akarok a 15 lakohoz,nem ismerem egyiket se,nem akarom kérdezni:Ön mosott tegnap?

Szoval akkor mit tegyek?Nyissam ki a sajàt kulcsoommal a gépet,és szedjem ki a ruhàt külön valahov?Ez illedelmetlen lenne,hisz én se szeretném hogy idegen nyulkàljon a ruhàimhoz.Vàrjam mig kiszedi magàtol?És ha este szedi ki?Holnap nem moshatok,holnap màs van beosztva...¨

Vagy mit tegyek?

2009. okt. 7. 10:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Vagy tegnap áramszünet volt, vagy sürgősen elhívták valamiért, vagy akármi. (Anyukája haldoklott, csak Ő tudta elvégezni az agyműtétet a kórházban stb.) Nem a Te dolgod.

Ha a szabály az, hogy ma Te moshatsz és Neked ma kell is mosnod, akkor ma Te mosni fogsz és kész. Ha végeztél és az illető visszajön, akkor majd szép illedelmesen megkérhet téged, hogy ugyan hadd mosson a Te napodon ki, mert tegnap valamiért nem sikerült neki. És akkor Te majd szép illedelmesen megengeded neki. Azért, mert külföldön vagy, még nem lettél alsóbbrendű létforma! Ennek megfelelően cselekedj, ne akarj mindenáron mindenkinék bevágódni! :D

2009. okt. 7. 11:42
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Akármennyire is külföld, meg közös mosógép... vízcsap be van vezetve? Gondolom igen. Elő egy szakembert és dolgozzon ki egy mosógépvezetéket. Én biztos már a hajamat tépném, hogy más mosása után kell egyáltalán nekem is mosni, meg heti 1x?? Nah, ilyenko rmég jobban örülök, hogy itthon vagyok!!

2009. okt. 7. 12:24
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
12:24: azert en siman el tudok kepzelni olyan jelenetet, hogy az embernek van eleg ruhaja ahoz, hogy hetente csak egyszer mosson. Marmint egy heten csak egy napon. :)
2009. okt. 7. 12:33
 14/21 A kérdező kommentje:
Hàt összegyülik a sok ruha,föleg hogy a babàm nai 2-öt hasznàl,én 2-naponta,pàrom dolgozik...Àgynemü minden héten friss cserélt,és a törülközök,zoknik,alsonemük...Van mit mosni,reggel nekiàllok,este végzek,szerencse hogy van szàritogép.Mosogépet lakàsba nem lehet szereltetni,albérlet,itt senki nem csinàltathat sajàt mosogépet a lakàsàba....:(:(
2009. okt. 7. 12:36
 15/21 anonim ***** válasza:
15%
Miért nem veszel egy saját mosógépet, ez számomra érthetetlen?
2009. okt. 7. 12:43
 16/21 A kérdező kommentje:

Kedves,most irtam le hogy nem lehet:):):)Bizonyos helyeken nem lehet.Szerzödésben benne àll,söt tilos a lakäsban ruhàt szàritani(ugyanis ezért vettek a lakok szàmàra szàritogépet,nyàron meg az udvaron lehet teregetni.

Màsrészt nincs hely a fürdöszobàban egy mosogöpnek,konyha ugyszint kicsi,szobàmba nem teszem be....

2009. okt. 7. 13:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy kivetted, a mosás végeztével visszapakolod majd, ha elhasználtad az ő mosóporát, ha elhasználtad a mosóporát, öblítőjét akkor töltsd tele és kész.
2009. okt. 7. 13:53
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
esetleg még annyit tehetnél, hogyha megint előfordulna írsz egy cetlit külföldiül, hogy "Köszi, hogy kipakoltad" . Hátha észhez tér az a valaki...
2009. okt. 7. 13:59
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A mi kolinkban a kipakolás normális jelenség volt: egy mosókonyhában két mosógép volt. A portán megvetted a zsetont 120 Ft/menet a géphez és felvetted a mosókonyha kulcsát. Mivel 2 gép volt, 2 kulcsa is volt a helyiségnek. Ha valaki már mosott, elvileg a másik gép szabad volt. Na, ez leggyakrabban úgy nézett ki, hogy mindkét gép járt mikor végre megkaptad a kulcsot (várólistás volt, főleg hétvégén). Ha lejárt a mosás, senki sem volt szívbajos, kipakolta a másik cuccát a gép tetejére (normálisabbak legalább egy lavórba vagy szatyorba) és moshatott. Ez így volt természetes. Jobb fejek megkérték a portást, hogy szóljon fel az illetőnek, h jöhet a ruháiért. Szóval szerintem máskor is nyugodtan kipakolhatod a ruhákat, főleg ha ilyen komoly szabály van rá a házban.
2009. okt. 7. 14:02
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a laktanyában anno simán kikapcsolta mosás közben az, akinek épp szüksége volt, rá. Kipakolta a ruhákat, és elindította a sajátját. Szóval te nagyon úriasan csináltad, sőt még aggódtál is a hülye szennyese miatt, hiába szól be.
2009. okt. 7. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!