Miért státuszszimbólum Magyarországon az autó?
Nem csak a gazdagok, de mostanában már egyre inkább a szegények is státuszszimbólumként tekintenek az autóra. Nem is az a gázos szerintem, aki gazdag, sikeres, elért valamit és Audi/BMW/Mercedes hármas közül jár valamelyikkel. (Bűnözők más téma) Hanem aki megveszi ezeknek a prémiummodelleknek a leginkább leélt, leharcolt, legszakadtabb, legolcsóbb példányait a piacról hitelre, aztán megy a nagy rongyrázás hogy ő mekkora király. Ez kb. 2 hétig tart, aztán fikázza az autót, hogy őt a BMW csak lehúzza, milyen drága az alkatrész stb... Ez a márkának is gáz, mert ilyen tapasztalatokat terjesztenek róla, hogy az autója megbízhatatlan, holott ezeknél az autóknál gyakori a totálkárból összetákolt, hibajelzőket kikötött autók.
Másik véglet a szegények. Hiába mondtam szegényebb ismerősömnek is, ismerve a körülményeit hogy vegyen pl. Suzukit, még ha elromlik, akkor is meg tudja javíttatni. Nem, ő nem vesz Suzukit, az ciki, ő neki VW kell. Ennek 2 éve, a Polo azóta nem volt olajcserén (drága az olaj), leáll a motor fékezésnél ha már bemelegedett(ki tudja mi a baja, bele se merek gondolni), és persze 5 litereket tankol, de VW-vel jár a faluba, mindenki láthatja, hogy jól megy neki. Ugyancsak érdekes a németből behozott régi autók listája: BMW 316i(nem megy, cserébe eszik), pápaszemes Merci(rohad mindenhol). Szokásos régi prémiummodellek.
Mielőtt nekem esnek, nekünk is van Skoda Superb, és Suzuki Swift is, tudjuk mi a különbség. Ha sikeres leszek, én is BMW-t vagy Audit szeretnék, 60 éves koromra pedig egy Mercedes-t :D
Nagyon jó a Suzukis kérdés. Semmi baj velük. Olyan szinten (én vagyok, aki Porsche márka tulajként írtam) hogy nálunk az volt a felállás, hogy a z új Swift és a Porsche 911 szépen megfért egymás mellett. A Poroló egy klasszikus léghűtéses, de gyönyörű állapotú "youngtimer" volt, fekete, a párom Suzukija meg gyönyörű tűzpiros, háromajtós vadiúj női autó. És annyira jók már az újak, hogy még magam is szeretem vezetni.
A Suzukit ma divat lenézni. Mondom én Porsche volánja mögül sem nézem le. Egy nagyon praktikus, ésszerű autó, ha a színválasztás is megvan, még szerethető is.
az emberek hiuk es alulmuveltek. . A szomszed uj kocsit mos hetente ketszer, hat nekem is kell egy uj jardany ugy 5- 6 eves reszletre.
Ha nem tudok valamiert kp fizetni, akkor nincsen szuksegem ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!