Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért státuszszimbólum Magyaro...

Miért státuszszimbólum Magyarországon az autó?

Figyelt kérdés

Nem csak a gazdagok, de mostanában már egyre inkább a szegények is státuszszimbólumként tekintenek az autóra. Nem is az a gázos szerintem, aki gazdag, sikeres, elért valamit és Audi/BMW/Mercedes hármas közül jár valamelyikkel. (Bűnözők más téma) Hanem aki megveszi ezeknek a prémiummodelleknek a leginkább leélt, leharcolt, legszakadtabb, legolcsóbb példányait a piacról hitelre, aztán megy a nagy rongyrázás hogy ő mekkora király. Ez kb. 2 hétig tart, aztán fikázza az autót, hogy őt a BMW csak lehúzza, milyen drága az alkatrész stb... Ez a márkának is gáz, mert ilyen tapasztalatokat terjesztenek róla, hogy az autója megbízhatatlan, holott ezeknél az autóknál gyakori a totálkárból összetákolt, hibajelzőket kikötött autók.

Másik véglet a szegények. Hiába mondtam szegényebb ismerősömnek is, ismerve a körülményeit hogy vegyen pl. Suzukit, még ha elromlik, akkor is meg tudja javíttatni. Nem, ő nem vesz Suzukit, az ciki, ő neki VW kell. Ennek 2 éve, a Polo azóta nem volt olajcserén (drága az olaj), leáll a motor fékezésnél ha már bemelegedett(ki tudja mi a baja, bele se merek gondolni), és persze 5 litereket tankol, de VW-vel jár a faluba, mindenki láthatja, hogy jól megy neki. Ugyancsak érdekes a németből behozott régi autók listája: BMW 316i(nem megy, cserébe eszik), pápaszemes Merci(rohad mindenhol). Szokásos régi prémiummodellek.

Mielőtt nekem esnek, nekünk is van Skoda Superb, és Suzuki Swift is, tudjuk mi a különbség. Ha sikeres leszek, én is BMW-t vagy Audit szeretnék, 60 éves koromra pedig egy Mercedes-t :D

2013. máj. 27. 14:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon jó a Suzukis kérdés. Semmi baj velük. Olyan szinten (én vagyok, aki Porsche márka tulajként írtam) hogy nálunk az volt a felállás, hogy a z új Swift és a Porsche 911 szépen megfért egymás mellett. A Poroló egy klasszikus léghűtéses, de gyönyörű állapotú "youngtimer" volt, fekete, a párom Suzukija meg gyönyörű tűzpiros, háromajtós vadiúj női autó. És annyira jók már az újak, hogy még magam is szeretem vezetni.

A Suzukit ma divat lenézni. Mondom én Porsche volánja mögül sem nézem le. Egy nagyon praktikus, ésszerű autó, ha a színválasztás is megvan, még szerethető is.

2013. máj. 30. 13:57
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

az emberek hiuk es alulmuveltek. . A szomszed uj kocsit mos hetente ketszer, hat nekem is kell egy uj jardany ugy 5- 6 eves reszletre.

Ha nem tudok valamiert kp fizetni, akkor nincsen szuksegem ra

2013. szept. 27. 22:13
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt nem értem, hogy manapság már nem számít embernek az, akinek nincs autója. Pedig mennyivel kényelmesebb felülni egy buszra, azon utazás közben még aludhatok is, olcsóbb is, így több pénzem és időm marad a hobbijaimra és a pihenésre.
2014. febr. 15. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!