Ha meghal egy családtagotok, vagy valakitek akkor örülnétek egy "megemlékezés-bulinak" az uncsi gyászmise helyett?
Az egy dolog, hogy te mit szeretnél.
A rokonaidnak meg a barátaidnak nem biztos, hogy bulizni lenne kedve, ezt bízd rájuk.
Én pogány vallású vagyok, tehát eleve ilyesmi lesz a halálom után és ennek nagyon örülök.
Első válaszoló, a buli alatt ebben az esetben nem azt értjük, hogy megy a diszkó meg az ereszd el a hajam és egymás szájába hánynak.
Ez elég kényes kérdés, mert egyrészt én is jobban örülnék, ha nem lenne annyira nehéz a családtagjaimnak elválni tőlem és kicsit könnyedebben tudnának elbúcsúzni. Viszont ha jobban belegondolok a helyzetbe, ha nekem meghalna egy igazán közeli hozzátartozóm, még azt sem tudom, hogy bírnám ép ésszel a temetést végigvinni, nemhogy még utána bulizgassak.
Úgyhogy én semmi ilyesmit nem kérnék a családtól, ők döntsék el, hogy akarnak tőlem elköszönni.
A "megemlékez bulit" halotti tornak hívják, és semmi köze a gyászmiséhez.
Gyászmisét a katolikusok tartanak, és nem a halottra voló emlékezés a célja. Arra van a tor. Hogy annak milyen a hangulata, az az ott jelen lévő családtagoktól függ. A mi családunkban pont eszegetős, beszélgetős, sőt mókás emlékeket felelevenítős torok szoktak lenni - gyászmise után.
Én egyenesen a lelkére kötöttem a rokonaimnak (ifjú korom ellenére), hogy "halotti bulit" tartsanak majd. :) Mondjuk nem vagyunk katolikusok, úgyhogy a gyászmise amúgy sem játékos, de nem szeretnék sem egy rakás mélabús fazont, sem egy dagályos, bánatos gyászbeszédet a temetésemen.
Még azt is a lelkükre kötöttem, hogy a síromra ültessenek egy pálmafát, és hogy a halotti toron szolgáljanak fel finom koktélokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!