Köszönés! Hogy is van ez?
Ha megyek az utcán találkozok egy fiú ismerősömmel neki kell köszönnie először? És ha ő nem teszi akkor én hiába ismerem ne köszönjek rá?!
L
Szerintem a mai világban ez már nem így megy, hogy kinek kell előbb köszönni. Ha te simán elmész mellette, miközben észrevetted, de mondjuk ő nem vett észre téged, akkor te vagy a bunkó. Fordított esetben ő.
Ha nem teszi meg, akkoris köszönj neki, legalább példát mutatsz.
Azért a fiúnak kéne mégiscsak előbb...
Az is lehet, h szégyellős. Namost az ilyen esteket úgy lehet áthidalni, h a lánynak ne legyen kínos, de mégis valahogy kiugrassza a nyulat a bokorból, hogy nem csak simán köszön a fiúnak, hanem tesz egypár érdeklődő mondatot is gyorsan. Persze a kornak, helyzetnek megfelelő stílusban. Pl. Helló Gábor, régen láttalak, nagyon megcsunyultál azóta vazze, he-he! - vagy - Szia Gábor, hogy vagy, jár már a kisfiad?
A lánynak a fiú, a hölgynek az úr, az azonos neműek között az idősebbnek a fiatal, a csoportnak (legyen az bolt, munkahely, buli, stb.) az érkező köszön előre. Szerintem egyáltalán nem lényegtelen kérdés ez, az illemszabályok jelentős része hasznos, mert aki ismeri őket, könnyebben boldogul a közösségben, pl. nem kell ezt a kérdést feltennie. Nem kell előre köszönnöd a fiúnak, nyugodtan várd meg, míg észre veszi magát...
Az olyan árnyalt helyzetekkel, mint mikor sétáltok az utcán és a veled (lány) lévő fiú összetalálkozik egy általad nem ismert fiúval köszönnek egymásnak, már nem bonyolítanám... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!