Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Köszönés! Hogy is van ez?

Köszönés! Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Ha megyek az utcán találkozok egy fiú ismerősömmel neki kell köszönnie először? És ha ő nem teszi akkor én hiába ismerem ne köszönjek rá?!

L

2009. szept. 25. 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a mai világban ez már nem így megy, hogy kinek kell előbb köszönni. Ha te simán elmész mellette, miközben észrevetted, de mondjuk ő nem vett észre téged, akkor te vagy a bunkó. Fordított esetben ő.

Ha nem teszi meg, akkoris köszönj neki, legalább példát mutatsz.

2009. szept. 25. 18:26
 2/5 anonim válasza:
92%
Én kommunikáción úgy tanultam, hogy a fiúnak kell előre köszönnie, kivéve azthiszem ha idősebb. De tényleg igaz, hogy ez ma már lényegtelen, ha köszönsz legalább nem vagy bunkó...
2009. szept. 25. 18:30
 3/5 anonim válasza:
53%

Azért a fiúnak kéne mégiscsak előbb...

Az is lehet, h szégyellős. Namost az ilyen esteket úgy lehet áthidalni, h a lánynak ne legyen kínos, de mégis valahogy kiugrassza a nyulat a bokorból, hogy nem csak simán köszön a fiúnak, hanem tesz egypár érdeklődő mondatot is gyorsan. Persze a kornak, helyzetnek megfelelő stílusban. Pl. Helló Gábor, régen láttalak, nagyon megcsunyultál azóta vazze, he-he! - vagy - Szia Gábor, hogy vagy, jár már a kisfiad?

2009. szept. 25. 18:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt tételezzük fel, hogy mindketten látjátok egymást, tehát nem az van, hogy nem vesz észre, akkor neki illik köszönnie először, nem a lánynak. Olyan van, hogy az ember el van gondolkozva és elmegy ismerős mellett, az más. Azt úgyis látod, ha akarattal nem köszön vagy csak azért, mert nem vesz észre.
2009. szept. 26. 12:43
 5/5 anonim ***** válasza:

A lánynak a fiú, a hölgynek az úr, az azonos neműek között az idősebbnek a fiatal, a csoportnak (legyen az bolt, munkahely, buli, stb.) az érkező köszön előre. Szerintem egyáltalán nem lényegtelen kérdés ez, az illemszabályok jelentős része hasznos, mert aki ismeri őket, könnyebben boldogul a közösségben, pl. nem kell ezt a kérdést feltennie. Nem kell előre köszönnöd a fiúnak, nyugodtan várd meg, míg észre veszi magát...

Az olyan árnyalt helyzetekkel, mint mikor sétáltok az utcán és a veled (lány) lévő fiú összetalálkozik egy általad nem ismert fiúval köszönnek egymásnak, már nem bonyolítanám... :D

2009. szept. 29. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!