Tényleg ennyire nincsenek tisztában a legalapvetőbb illemszabályokkal sem a mai fiatalok?
Kérdésemet ez a kérdés ihlette:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Egy illemtudó fiatal kérdése, de folyamatosan lehurrogják.
Pedig ha valahova vendégségbe megyünk, alap, hogy ILLIK vinni valamit.
Ma már nem olyan merevek az illemszabályok, mint régebben.
Az én szüleim pl. sosem vártak el senkitől semmit, ha kaptak egy üveg bort bemutatáskor, akkor annak nagyon örültek - de valószínűleg ha minden barátom (nem mintha sok lett volna belőlük) bonbonnal, borral érkezik, akkor néha hülyén érezte volna magát az anyukám.
Nem mindenkinek olyan fontos már ez - sokan többre értékelnek 1-1 őszinte mosolyt, a látható jószándékot, mint ezeket az ajándékokat. Mert sajnos ajándékot vinni mindenki tud, de az előbbieket teljesíteni a fele sem.
Szép dolog az ajándék, de csak akkor, ha jó szívvel adják, és nem kötelességből - emiatt nem is érdemes elvárni :)
Nem tudom, nekem furcsa. Én még soha nem mentem sehova üres kézzel. Nálunk alap, hogy valami apróságot, virágot, italt, bonbont viszünk a háziaknak.
Ha gyerek is van, akkor még neki is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!