Hogy lehet éreztetni azt egy beszélgetésben, hogy "felsőbbrendű" valaki?
Tehát tudtok rá példát mondani, hogy hogy veszem észre egy beszélgetésben, hogy "felsőbbrendűnek" akarja éreztetni magát az illető?
Normális válaszokat, Köszi!!
Köszi!
Esetleg konkrét példát tudsz mondani?
..attól, hogy mindig kérdez valamit amire nem tudom a választ akkor inkább "okostojásnak" nézem, nem?!
Azért ez sokban függ a non - verbális kommunikációtól is.
Vannak árulkodó jelek...
Szerintem olvass ezeknek utána neten.
És az, hogy valaki éreztetni szeretné az sok esetben kevés, ha a másik fél ügyesen kezeli a helyzetet. :)
Óriási különbség van aközött, hogy valaki felsőbbrendű, vagy felsőbbrendűnek akar tűnni.
A második a gyakoribb. Lenézően, lesajnálóan, lekezelően, foghegyről beszél a másikkal, esetleg nyíltan kimondja azt, hogy ő mennyivel jobb az illetőnél (pl. "nekem Mazdám van, te meg busszal jársz"). Ez azonban deviáns viselkedés, aki így beszél, saját magát járatja le, tehát pont ellentétes célt ér el.
Valójában az a felsőbbrendű, aki megfelelően tudja kezelni az ellene irányuló támadásokat. Nem veszi fel a kesztyűt, szükség esetén rá tudja hagyni az egészet a másikra. Nem bonyolódik sehová sem vezető szócsatákba, nem alacsonyodik le a másik szintjére. ("Igen, én busszal járok, viszont 2 diplomám van, amikor neked csak 1")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!