Ha valakinek nincs jobb keze/kézfeje, akkor kézfogásnál ugye én is a bal kezemet nyújtsam?
Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 23:45
1/7 anonim válasza:
Szerintem igen, de feltétlenül illik ilyenkor megvárni az illető kezdeményezését, függetlenül attól, hogy az etikett szerint (nem, életkor, beosztás, stb alapján) melyikőtöknek illene elsőként kezet nyújtani. Lehetséges, hogy az üdvözlésnek ezt a sajátos formáját kerüli az illető a sérülése miatt.
2/7 A kérdező kommentje:
De így nem hiszi azt, hogy azért nem nyújtam a kezem, mert nem akarok vele kezetfogni?
Holnap találkozom az illetővel, de eddig még nem ismertem és a bemutatkozásnál nem tudom, hogy mit csináljak, hogy nehogy megbántsam.
2009. szept. 4. 23:58
3/7 anonim válasza:
Bocsi, de ez elég hülye kérdés. És elég egyértelmű.
Hiszen minek nyújtanád a jobb kezedet, ha neki az nincs? Elég kellemetlen lenne neki és szerintem neked is.
Szóval igen, a bal kezedet nyújsd!!
4/7 A kérdező kommentje:
Csak az bizonytalanított el, hogy akkor mi van, ha csak a kézfeje hiányzik. De tényleg hülye kérdés így is, már rájöttem. De köszi a kommenteket!
2009. szept. 5. 00:11
5/7 anonim válasza:
Nem kem van egy ismerősöm, akinek hiányzik a jobb keze (könyök fölött). Teljes természetességgel nyújtja a bal kezét, úgy hogy jobb kézzel lehet vele kezet fogni.
6/7 anonim válasza:
Én találkoztam olyannal, akinek a jobbja hiányzott, mégis azt nyújtotta! Egy biztos. Várd meg, hogy ő nyújtson előbb kezet. Ha ő odanyújtja a csonka kezét, meg lehet szorongatni azt a csuklót is bátran.
7/7 anonim válasza:
Feltétlenül jobb kézzel!Inkább azt venné zokon ha a bal kezedet nyújtanád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!