Honnan származik a "kocka informatikus" legendája?
Villamosmérnöknek tanulok, a barátnőm ELTE IK-n programtervező informatikusnak.
Akár a koliban, akár csoporttársakkal, akár az ELTE IK-s srácokkal lehet jókat bulizni, infósokkal is. Ugyanúgy söröznek, mennek buliba, mint bárki más, nem mondod emg róluk arcra se, hogy "Hopp, ez számítógéppel foglalkozik!".
Egyetlen egy beteges gamert ismerek, még a gimnáziumban volt osztálytársam, annyit WoW-ozott, hogy nem tanult mellette semmit, szóval most fél év után abbahagyta az ELTE Történelem szakot! :-D
Néha játszok én is, a barátnőm is, de ki nem? A Need for Speed-ről például azzal a csajjal tudok a legjobban elbeszélgetni, aki a hajamat nyírja.
Vagy eze(ke)n a szako(ok)on csak a szakmájuknak élő emberek vannak?
Mert én mondjuk élek-halok a Forma-1-ért és a fociért, de nem vetem meg az NFL-t és a ralit sem. Ezen kívül szenvedélyesen érdekel a politika és a történelem. (Elég határozott politikai véleményem van, amit jóegypár történelmi/politikai könyv elolvasása után alakítottam ki.
A barátnőm a japánokkal van odáig, önszorgalomból megtanult japánul, plusz eléggé el van mélyülve a japán kultúrában.
Ugyanakkor ismerek olyan (volt osztálytársam) gépészt, aki csak a gépekről tud beszélni.
Nem azért, hogy zavarna a dolog, vannak gépész, közlekes, humán (töri, jog), sőt OKJ-re járó haverjaim is, nem vagyok szakmai soviniszta, csak érdekel miért ezt a szakmát szemelték ki? Miért nem pl. az orvosok, vagy az autószerelők a kockák? :-D
Olyan klasszikus kockákkal, mint amilyenek a stréberes mémnél vannak, én sem találkoztam soha.
Szerintem nincs alapja.
kocka, kockul : számítógép mániás, számítógépezik
Ez még nem feltétlen jelent geeket vagy nördöt (strébert).
A geek valamiért mániákusan rajong, gyűjt minden a tévával kapcsolatos könyvet, filmet, képet, szöveget, és órákig képes beszélni róla. Ez nem feltétlen jelent számítógépet, habár a "kocka" kifejezés angol megfelelője "computer geek"...
Mondjuk tipikus "geek dolog" animét, Doctor Who-t, Star Trek-et nézni, szerepjátékozni, képregényt olvasni, figurákat gyűjteni... Bővebb infóért lásd pl Big Bang Theory.
A kocka informatikus meg pont olyan sztereotíp megfogalmazás mint a tarisznyás bölcsész, az izom-ork tesis, a köcsög művészetis vagy az alkesz ttk-s aki a koszos zokniból is szokott pálinkát főzni. Ezen röhögni kell, nem szabad komolyan venni.
A "kocka" kockul és nem csak informatikus kocka van.
"Kocka" az a gémer aki nem tud leszakadni, függő, de nem csak a játékot nyomja hanem a játékkal kapcsolatos technikát is csúcsra futtatja..Nálam ezt jelenti a kocka a WoW-ban ami úgy fest kezd kifulladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!