A "viszlát" elköszönés még tegezéskor is sértő?
Figyelt kérdés
A cégben ahol dolgozok teljesen kötelező megszólítási forma a tegezés. Ma a tiszteletre méltó munkatársam, aki kb 2,5x idősebb nálam, én lennék 20, az elmúlt 4 hónapban 3 mondatnál többet nem beszéltem vele, ma azonban hazamenetelekor viszláttal köszöntem. Erre visszafordult, és ezt mondta: "Most utoljára fogadom el a viszlátot, de ha még egyszer meghallom, megetetem veled a bögrédet" és ezt elképesztően komolyan ordította, majd elment haza. A többiek kicikiztek, hogy "Most aztán megkaptad.". Most ezzel mit csináljak? Mit tennétek ilyenkor? A viszlát ennyire gázos köszönési forma?2013. jan. 7. 19:56
1/9 anonim válasza:
Először is, nem tudom, mit képzel az az illető, hogy ilyen stílusban beszél veled. Te a munkatársa vagy, úgyhogy ezt a fajta modort talán otthon kellene hagynia. Másodszor, a "viszlát" szerintem egy normális elköszönés, akár tegezés, akár magázás esetén, úgyhogy fogalmam sincs, miért akadt ki rajta. Meg kellene kérdezned, hogy mégis mi baja volt ezzel az elköszönéssel.
2/9 anonim válasza:
Én viszláttal köszönnék ennek a fazonnak továbbra is.
3/9 Vortrex válasza:
Vén trotty, él-hal a lehetőségért, hogy beleköthessen valamibe...
4/9 anonim válasza:
Most nem védeni akarom a kollégádat,de nem lehet hogy ő azt hiszi, hogy a viszláttal magázod őt? És ennek akart hangod adni?-persze ezt is lehetett volna normális vagy vicces stílusban,de nekem valamiért ez jött le.
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor a "Viszontlátásra" szlengesített formája, vagyis a "viszlát", tegezéskor nem használható? Magázásnál sem használtam egyébként sem soha ennek a rövidített formáját.
2013. jan. 7. 20:17
6/9 Pietrosol válasza:
Szia!
Nem lehet,hogy csak bedőltél egy vén komédiás műmérgelődésének?
7/9 anonim válasza:
én odamennék hozzá valamikor, és teljesen normális hangnemben megkérdezném, hogy mi a problémája a viszlát köszönéssel. Én is azt tudom még elképzelni, hogy ő magázódásnak vette, és ez volt a problémája.
8/9 anonim válasza:
Legközelebb mondd ennek a baromnak hogy : zdrasztvujtye tavaris! Így tegezed is :)
Egyébként mi ez a munkahely? Nem konkrétan, csak a jellege.
9/9 sofigergely válasza:
Hm...Klassz sztori,egyébként én továbbra is "VISZLÁT"-tal köszönnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!