Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Étteremben étkezéskor a...

Étteremben étkezéskor a levescsontot megfoghatom kézzel? Tehát pl egy marhalábszárcsontot nem fogok meg de az rendes kaja.

Figyelt kérdés
2012. dec. 9. 19:44
 1/4 Pietrosol ***** válasza:
30%

Szia!

A csontot nem azért nem fogjuk meg,mert nem illik,hanem mert nem praktikus összezsírozni a kezünket!De ha nem tudod másként megenni a húst,akkor kénytelen vagy ezt megtenni!

2012. dec. 9. 19:53
 2/4 anonim ***** válasza:
62%

Én nem nagyon találkoztam még éttermi levesben csonttal, de ha van ilyen, gondolom be is rendezkedett erre az összezsírozós dologra (pl. törlőkendővel). Orjalevest mondjuk láttam jól bezöldségelve. De ha nem akkor is át lehet hidalni. Én pl. osztrák étteremben ettem sült oldalast. Eleve adtak hozzá kéztörlőt (kis tasak, benne citromos lével átitatott papírkendő).

Megint csak jobb (nem puccosabb!!!) éttermekben a leveszöldséghez kérhetsz mustárt, tormát kenyeret, s két fogás lesz rögtön az egyből.

2012. dec. 9. 20:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi
2012. dec. 10. 17:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Szalvétával megfogod.
2012. dec. 27. 00:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!