Többször volt már, hogy valamiről beszélgettünk emberekkel és mondtam, hogy olvassa el ezt vagy azt a könyvet(történelmi, biológiai, fizikai szakkönyveket, mert ma már nagyon jó könyvek vannak, ahol röviden, tömören és érthetően nagyon jól meg vannak fogalmazva a dolgok és 3 mondat után megérti mindenki azt, amiről én feleslegesen beszélnék fél napot is...pont ezért íródnak az ilyen könyvek, nem?!) ........És kb. 10-ből 9 ember szinte sértésnek és támadásnak veszi, hogy merem őt arra kérni, hogy vegyen a kezébe egy könyvet?!
2012. nov. 5. 09:34
1/8 anonim válasza:
Regényeket már hogyne olvasnának.
Nagyon népszerűek ezek a misztikus , fantasztikus regények.Harry Potter sorozat , Anna Rice , Darren Shan stb
2012. nov. 5. 11:28
2/8 anonim válasza:
Sajnos sokan valóban nem olvasnak. A hülyeség ragályos. Ahogy a műköröm elterjedt, úgy elterjed az is, hogy az emberek nem olvasnak, pedig ez sem jobb vagy hasznosabb a műkörömnél.
Szerencsére azért még nem merném azt állítani, hogy a többség nem olvas. Az én ismerőseim többsége legalábbis olvas, mind tudományos könyveket, mind igényes irodalmat. Olvassál, a balgákkal meg ne is törődj. Attól, hogy sokan kútba ugranak, neked még nem kell.
2012. nov. 5. 11:42
3/8 A kérdező kommentje:
Értem én, csak így nehéz beszélgetni emberekkel sokszor
2012. nov. 5. 11:43
4/8 anonim válasza:
Tényleg nem, maximum az aktuális sláger szépirodalmat/ponyvát. Ami viszont pozitív, hogy kezdenek nagyon elterjedni az e-könyvek, "menővé" válik az e-olvasók használata és ezáltal az olvasás is.
2012. nov. 5. 11:52
5/8 anonim válasza:
Szerintem azért még mindig sokat olvasnak az emberek, csak eltolódott a dolog az internet felé. Jómagam is sokat olvasok, de leginkább gépen teszem ezt, mert interneten szoktam megtalálni, ami érdekel. Ez talán betudható annak is, hogy a szépirodalom annyira nagyon nem érdekel, a tudomány annál inkább. Akár száz oldalas tudományos cikkeket szinte bármilyen témakörben találhat az ember a neten öt perc alatt. Amég, ha könyv formájában akarnám ezt megszerezni, az egy lehetetlen dolognak tűnik.
2012. nov. 5. 12:16
6/8 A kérdező kommentje:
Az e-könyvekkel meg a nettel sincs semmi bajom...max. annyi h a netnek azért van egy olyan veszélyes, h bárki felrakhat bármekkora hülyeséget, vagyis amit egy honlap ír tudományos kategóriában, azért az sokkal ellenőrizhetetlenebb, mint mondjuk egy nyomtatott, lektorált könyv....
2012. nov. 5. 19:36
7/8 anonim válasza:
Ezért kell mindent szkeptikusan kezelni.
2012. nov. 5. 21:05
8/8 anonim válasza:
viszont amit tudományos könyvekből 1 hét lenyomozni az 2 perc a netről
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!