A ronda emberek diszkriminációja nem ugyanolyan?
Statisztikai tények bizonyítják, hogy a bíróságon sokszor kedvezőbb elbírálást kap egy jóarcú vádlott, szemben egy kevésbé előnyös kinézetűvel. Ez nemtől független, még hasonló neműek között is pozitívabb az elbírálás.
Ez nem diszkrimináció? Ha a melegek, cigányok, stb. hivatkozhatnak arra, hogy őket diszkriminálják, akkor a rosszarcú emberek miért nem hivatkozhatnak erre? Ugyanúgy nem tehetnek róla....
ez sajnos így, van a bíróságokon a csinos nők, hacsak nem gyilkosságért felelnek, akkor kedvezőbb és csekélyebb a büntetése...
ez a terem demokráciája, ahol a bíró az úr.
Első válaszoló nem értetted meg a kérdést. Nem párkapcsolatról beszéltem, akkor oda írtam volna ki a kérdést! Hanem arra a diszkriminációra gondoltam, ami jelen van minden nap, ügyintézésnél, stb..
Mert ha a melegek, cigányok, stb. tüntethetnek folyton a megkülönböztetés miatt, akkor a ronda emberek miért nem?
bíróságon pl.biztos nincs ilyen diszkrimináció...azért mert szép,kevesebb a büntetés ez pl.kizárt!!!
a mindennapokban előfordul,szimpatikusabb kinézetű emberekkel toleránsabbak,kedvesebbek vagyunk...
Pedig van, pont hogy bíróságokon is. Valahol USA-ban direkt tesztelték, és (persze tudat alatt) de a bíró/bírónő nem egyforma ítéleket hozott.
Csak a cikket em találom most meg hirtelen :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!