Kell borravalót adni annak aki kiszállítja amit netről rendeltem? És ha igen mennyit?
Borravalót nem kell soha adni. Legfeljebb saját megitélésed szerint amennyiben az illetö a szolgáltatáson felül teljesített és van neked felesleges forintod ilyesmire.
Ö ( mindenki)kapja a fizetését, amit ö aláirt a munkaszerzödésében, azzal egyetértve.
igen persze... de a pl a pizzafutároknak "kell" ez amolyan illem. Utesóm pizza futár és tudom h kva kevés fizut kapnak mert h ott bv. De azt is tudom h nem jókedvéből dolgozik ott, hanem egyszerűen nem talált másik állást.
Így van ez a termék futárokkal is? Nem tudom más szokott e nekik adni...
Az egyik haverom ilyen futárszolgálatnál dolgozik. Azt mondta általában ilyen 200-300 ft borravalót szoktak neki adni, az 500 már nagyon soknak számít. (Teljesen függetlenül a kiszállított áru értékétől.)
Van ahol semmit sem adnak neki, de azt mondta ezért nem szokott megharagudni, mert így is úgy is megkapja érte a fizetést.
Egy esetben haragudott meg, amikor vitt ki valamit egy nőnek, de a nő nem volt otthon, ezért felhívta, és azt mondta neki, hogy 5 perc múlva ott lesz. Várt rá vagy 25 percet, ami azért ilyen munkánál rohadt sok idő. És a nő semmi bocsánat vagy valami, borravaló meg pláne nem. Bár mondjuk ezen minden normális ember megsértődött volna.
Szerintem pár száz forintot adjál neki, többet nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!