Kollégiumban egyáltalán nem szokás takarítani, házimunkát végezni?
Gondolom a többség megszokta, hogy anyuci megcsinálja, és most, hogy kiszabadultak otthonról, eszükbe sincs ezzel foglalkozni. Hihetetlen, hogy milyen életképtelenek nagyon sokan, amikor elkerülnek otthonról az egyetem miatt. Jobb esetben egy idő után belerázódnak.
Mondjuk nekem a kollégista csoporttársaim nem ilyenek, igaz, ők már harmadévesek, sokan közülük havi egyszer járnak csak haza, szóval eléggé az otthonukként kezelik a kollégiumi szobájukat.
Ok, mi elmosogattunk, max 1 napig gyűlt a mosatlan xD
A kukát kivittük, ha megtelt, de azt a lehető legritkábban, mert a szeméttel menni kellett 3 emeletet, át az egész kolin, keresztül az udvaron :S Na de a takarítás, azaz sepregetés, porszívózás és társai... minden másnap volt (húsvét és karácsony xD) 1 évben sikerült kifognom egy ilyen szobatársat, aki 'tisztaságmániás' volt, azaz hetente nagytakarítást végzett... végülis akkor tiszta volt minden, de nem tehettünk amit akartunk. A koli nem arról szól,h minden tiszta legyen, és rend vegyen körül. Itthon takarítok, porszívózok, port törlök gyakran,d e a koli az más dolog. Suztem tedd alacsonyabbra az igényszinted.
(Azért az nekem is sok volt, mikor olyan szobatársaim voltak, h ha én nem vittem le a szemetet, akkor összekötötték a zacskót, és újkat kezdtek, és 3-4 zsák szemét bűzölgött a szobában, meg komplett penészvirágok nyíltak a lábasokban, a tejet felbontottan 3 hétig érlelték az asztalon...)
22l
Én is kollégista vagyok. Két hetente szoktam fertőtleníteni Flóraszepttel a wc-t, fürdőszobát, a padlót minden nap felsöpröm, heti egyszer a felmosás is megvan.
Port törölni is szoktunk a szobatársammal. A mosogatóban max egy órát, fél órát van a mosatlan, erre is figyelünk.
Igényesség kérdése ez az egész...
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!