Akinek az a keresztneve, hogy Ráchel, az valószínűleg
zsidó származású nem?!
Nem.
Nekem Dávid a keresztnevem, de egyetlen ősöm sem volt zsidó. Legalábbis amíg visszavezethető a családfám, nem volt.
Egyszerűen csak anyáméknak ez a név tetszett.
Ha a vezetéknév "zsidós", akkor lehet arra gondolni, hogy az illető zsidó származású.
2012. szept. 3. 20:21
Igen...,ott van pl. Raj Ráchel,Ő is zsidó.
2012. szept. 3. 20:28
Igen. A Ráhelt és a Dávidot ne hasonlítsuk össze. A Dávid és még néhány név (pl. a Benjámin vagy a Judit) ugyan héber eredetűek, és a zsidók közt is gyakran előfordul, de a nemzsidók körében is elterjedt, egyáltalán nem valószínű, hogy ha valaki Dávid, az zsidó. A Ráhel viszont egy nagyon ritka név, és az a kevés viselője is túlnyomórészt zsidó. Aki meg akar cáfolni, keressen egy nem zsidó származású Ráhelt. Sok szerencsét hozzá.
Kicsit olyan ez, mint a cigányoknál a vezetéknevek. Ha valaki Kalányos vagy Orsós, az nagyon valószínű, hogy cigány. Ugyanakkor a Horváth is nagyon gyakori név a cigányok között, mégsem mondhatjuk egy Horváthra automatikusan, hogy cigány - merthogy a nemcigányok között is legalább olyan gyakran fordul elő.
2012. szept. 3. 20:43
13-as, mint már említettem, ilyet is, olyat is ismerek, azaz ismerek olyan Ráhel nevű személyt, aki nem zsidó. Na? Mit kapok? :) Ja, amúgy vallásos (mármint vallásos keresztény) család gyermeke, nyilván ezért kapott bibliai nevet.
2012. szept. 3. 21:05
Lehet, hogy az, de én 2 Ráhelt is ismerek, akik nem zsidó származásúak, csak ez a név tetszett a szüleiknek.
2012. szept. 4. 11:17
16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !
Csak pusztán kiváncsiságból érdekelt :)
17/20 Fibcsike válasza:
Izraelben nagyon gyakori név ,olyan mint nálunk az Andrea. Színtiszta zsidó név,aki ilyen nevet ad a gyerekének az zsidó vagy zsidó imádó/bérenc vagy elbutult filmek által befolyásolt manipulált ember.El kell gondolkodni rajta hogy miért van minden amerikai és Magyar film tele zsidó nevű szereplőkel?Azért mert a film gyártást zsidók tarják kézben és úgy próbálják elfogadtatni fajtájukat hogy népszerű emberek viselik a neveiket,ezáltal bekerülnek a zsidó nevek a köztudatba és nem lesznek a nevük alapján rögtön közutálat tárgyai.
2012. szept. 10. 23:43
Fibcsike, te szerencsétlen, a zsidó nevek azóta benne vannak a köztudatban, amióta az emberek Bibliát olvasnak. Hallod, OLVASNAK! Nem mindenki filmekből szerzi az ismereteit a világról, ne magadból indulj ki.
2012. szept. 11. 06:58
Fibcsike, te iszonyat buta vagy.zsidó (azaz héber)eredetű név pl a Mária, Dávid, Dániel, Éva, Ádám, Judit.sőt, ez utóbbi egyenesen judeából való nőt jelent.most akkor az összes ilyen nevű zsidó? Az én nevem meg spanyol, pedig magyar vagyok ..
2013. júl. 6. 13:18
Kedves rémuralom nevű felhasználó!
Ráhel vagyok. És nem zsidó.
2015. okt. 24. 20:03
Kapcsolódó kérdések: