Hogyan élnél hajléktalanként?
Azért feladnád az egész életedet, mert pillanatnyilag nincs tető a fejed felett?
Én szerintem először körbejárnám a hajléktalan szállókat. Kaját Lidl/Aldi/Tesco konténeréből megoldanám (nem tudom, ki mennyire van vele képben, de eszméletlen - és egyben felháborító-, hogy miket ki nem dobnak.)
Pia, cigi kilőve. Most sem élek vele, miért pont hajléktalanként kezdeném el, mikor még pénzem se nagyon lenne rá?
Télen valami meleg helyen csöveznék. (Pláza, áruház, ezeknek a (fedett) parkolója, meki, vasútállomás, vagy ugye ismét csak a hajléktalan szálló.
Próbálnék nem nagyon lezülleni, lehetőség szerint mosakodni (nyilvános mosdók, tópart, folyópart) és megtartani az ápolt megjelenés látszatát, hogy ne hajtsanak el rögtön mindenhonnan.
szerintem is az ápoltság nagyon sokat számítana ahhoz hol lehetnék napközben.
a kaja kidobós példa nagyon jó, személyesen tapasztaltam este tescoban h én még levettem a polcról egy péksüteményt, de rá 1 percre már dobták ki őket.
sok helyről lehetne így kaját beszerezni az tuti.
Először is keresnék pár megbízható barátot. Olyanokat, akik nem lopnak egymástól, nem isznak, akarnak emberhez méltó kürülményeket. Falkában az erő, így valószínűbb, hogy nem vernek meg vagy lopják el azt a keveset ami van.
Egy ilyen csapattal keresnék egy foglaltházat, takartítanánk, megjavítanánk amit csak lehet. Lomtalanításból szereznénk bútort.
Kaját össze lehet dobni. Egy emberenk nehezebb megélni, mert egymaga dönti el, hogy mi legyen a kaja. Sok emberre könnyebb főzni, megösszesítve olcsóbb is egy napi étel fejenként. Egy csoport több kontrollt ad, és garanciát ad arra, hogy mindig legyen mit enni, mégha egyedül nem is tudott ép valaki elég ételt összeszedni. A legtöbb hajléktalan diabéteszes vagy alultáplált, ezt így el lehetnek kerülni.
Emellett alkalmi munkát keresni és valahogy visszailleszkedni a társadalomba. Ha más nem, virágot vagy hasonlót árulni valahol.
Én nem feltétlenül osztom, hogy csapatban az erő. Legalábbis hajléktalanként szerintem nem. Azért nehéz, mert egyedül kell eldöntened, hogy mit egyél? Hát ez legyen a legnagyobb bajod. :)
Csak egy gyenge példa. Összelejmolsz utcán egy kenyérre való összeget. Ha egyedeül vagy egy kenyér elég kb 2 napra. Ez csapatban egy fél nap alatt elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!