Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha találkozok valakivel illik...

Ha találkozok valakivel illik megkérdezni, hogy hogy van?

Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 10:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak ha tényleg érdekel a válasz.
2009. júl. 9. 10:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fura, h pl az angolok, v ha angol filmet nézek, általában mindig úgy kezdik ha találkoznak, h "hogy vagy?", v Hello, Hogy vagy?

Ugyanez levelező oldalakon, így kezdik a beszélgetést.

Már megszoktam.

2009. júl. 9. 10:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Illik, de nem kötelező. Kézenfekvő viszont, hogy megkérdezzük, ha más jobb témánk nincs.
2009. júl. 9. 10:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
sztem nem feltétlenül illik, de én mindig megkérdezem, mert ezzel kezdem el a beszélgetést..
2009. júl. 9. 10:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez ilyen megszokott kérdés.

- Hogy vagy?

- Jól.

Ez olyan, mint a

- Mi újság?

- Semmi.

Feltesszük a kérdéseket, hogy úgy tünjön, érdeklődünk a másik felöl, de az emberek többsége nem nagyon szereti kipakolni a mindennapi dolgait egy utcán való összefutásnál.

2009. júl. 9. 11:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem tök fölösleges 'puncsolásnak' tűnik, egy normális beszélgetésből úgyis kiderül hogy van az illető. kivétel persze ha mondjuk beteg akivel beszélsz és erről tudsz és az állapotáról érdeklődsz, de csak úgy általában szerintem egy tök kellemetlen felesleges kérdés
2009. júl. 9. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én régebben megkérdeztem, de azért, mert tényleg érdekelt, hogy pl. az, akit nem láttam csak évente 2-szer hogy van, de mindig az volt a válasz, hogy jól, semmi más, szóval szerintem felesleges ez a kérdés. Az angolban más ez, hisz az üdvözlési forma, nem pedig konkrétan a hogylétére kérdezel rá. Magyarban viszont elvileg ez ugye azt szolgálná....kérdésedre válaszolva szerintem csak akkor kell magyarul megkérdezni, ha tényleg érdekel. Ez itt nem udvariaskodást szolgál. Angolban más.
2009. júl. 9. 12:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Illik, de szerintem kicsit hülye kérdés. Bár, ma már végül is simán mondjuk azt, hogy 'Szarul..'
2009. júl. 9. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!