Mitől lehet ez a csajok között? (20L)
Az lenne a kérdésem, hogy van egy elég domináns lány ismerősöm (haver csaj), aki a saját barátnői között (most jó értelemben véve) "vezető" típus. De egy ideje amikor a barátnőjének az unokahúga is csatlakozott a társasághoz, (az unokahúg odaköltözött a közelbe)ez a bizonyos barátnő gyakorlatilag elkezdte "baszogatni" a haver csajomat, a társaságon belül, és egyéb közösségi oldalakon is beszólogat neki. A havercsajom meg hiába próbálja megtartani a pozícióját, gyakorlatilag folyamatosan képes ez a barátnője arra, hogy elnyomja. Pedig a havercsajom a verekedéstől sem szokott megriadni! A barátnője unokahúga amúgy egy nagy k.va, és a havercsajommal ki nem állhatják egymást. (régen az unokahúg is a környéken lakott csak, kb 2-3 éve költöztek el a családdal, most meg vissza).
Szerintetek mért hagyja a havercsajom, hogy a barátnője, aki amúgy idáig nem volt domináns, legalább is a havercsajomnál dominánsabb, így fölé kerekedjen?
Ja igen mindegyik csaj 20 éves.
Csaj...csaj..és csaj. Mondd, titeket nem zavar, hogy cigány szó ez? Nem zavar az senkit, hogy a többség - amelynek gazdag, gyönyörű kultúrnyelv van a birtokában - egy kisebbségi nyelvből kölcsönöz olyan alapszavakat, mint a lány ("csaj") és a fiú ("csávó"). Minek a jele ez, vajon? Szerintetek nem a behódolásé egy erkölcseiben és szokásaiban nem-európai csoport előtt?
A konkrét kérdésre pedig: csatlakozom az első válaszadóhoz. Mintha egy állati hordáról volna szó: domináns, alárendelt...Sívár és szomorú.
Nagyszerű, akkor most már a kérdést, próbáljátok megválaszolni, oké?
Előre is köszi!!!
"Csaj...csaj..és csaj. Mondd, titeket nem zavar, hogy cigány szó ez? Nem zavar az senkit, hogy a többség - amelynek gazdag, gyönyörű kultúrnyelv van a birtokában - egy kisebbségi nyelvből kölcsönöz olyan alapszavakat, mint a lány ("csaj") és a fiú ("csávó"). Minek a jele ez, vajon? Szerintetek nem a behódolásé egy erkölcseiben és szokásaiban nem-európai csoport előtt? "
A "kölcsönöz" szó helyett is használhatnál valami magyar szót nem tudom, miért kell ennyire tolni a törököket? Teljesen más kultúrával rendelkeznek.
na, és a kérdést is elolvastam! :)
A barátnő valószínűleg az unokahuga miatt lett most ilyen, próbál erősnek tűnni, ami azért lehet, mert gyengébbnek érzi magát nála, viszont nem mer ellene fordulni, ezért a havercsaj ellen fordul.
A havercsaj ezt azért is hagyhatja, mert nem veszi komolyan, tudja, hogy tartósan úgysem lesz domináns, vagyis ő okosan cselekszik, talán okosan tűr. Vagy azért hagyja, mert nem tudja mit tegyen, elbizonytalanodott.
Más választ nem tudok adni, mert én soha nem voltam ilyen csajos-domináns társaságban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!