Nyugaton tényleg toleránsabbak az emberek? Bővebben:
Hát igen, itt a Balkánon az emberek nem kedvelik a másságot, még vélemény szintjén sem.
Belgrádban és Pesten megzavarják, megdobálják a ratyifelvonulást, kötéllel fenyegetik a résztvevőket. Ezzel szemben Berlinben fél millió hetero ember csatlakozik a felvonuláshoz, és együtt buliznak. Ez csak 1 példa.
Tehát valóban toleránsabbak nyugaton. Fogyatékosokkal, bevándorlókkal, másként gondolkodókkal, stb
Magyarországon magasak az igények egymással szemben, el is húztak innen sokan.
"Nyugaton" (nem tudom, mit jelent ez: van Észak, Nyugat, Dél...no, hagyjuk): tehát, "nyugaton" olyannyira toleránsak, pl. a bevándorlókkal, hogy időről-időre (okkal!) felgyújtanak egy-egy cigánytábort, vagy kifüstölnek egy csoport önkényes lakásfoglalót egy bűntanyává rombolt épületből. Ugyebár.:-)
Mondjon valaki akár csak egyetlenegy ilyen epizódot Magyarországról! Nem lehet. Nincs. (De azért mi vagyunk a rasszistafasisztákok.)
Az ún. "melegfelvonulás" pedig azért váltotta ki a többség nemtetszését (szó szerint így! - mert máshol tettlegességig is fajult volna!) mert igen tisztelt résztvevői közül elég sokan felháborító külsőségek között tojtak más emberek érzékenységére. Frusztrált, exhibicionista szerencsétlenek, akik pl. feszületet kötöttek arra a szervükre, amely - úgy tűnik - meghatározza, sőt: behatárolja őket.
Sok normális embert - aki, mellesleg, homoszexuális - hallottam már undorral elhatárolódni.
"pl. a bevándorlókkal, hogy időről-időre (okkal!) felgyújtanak egy-egy cigánytábort, vagy kifüstölnek egy csoport önkényes lakásfoglalót egy bűntanyává rombolt épületből. Ugyebár.:-)"
Sorold hol és mikor volt ez? Mellesleg itt Magyarországon nem a gyújtogatás a menő inkább mások lelövése a gyilkosság, de ugye nyilván ez is nagyon helyes ugye...
...egyéb iránt nem szeretnék cigányokról meg melegekről beszélni a nem ezt kérdeztem... vagy a szélsőjobbos homofóbok csak erre tudnak kilyukadni? lehetséges akkor, hogy ők maguk látens b*zik lennének?
Kettős állampolgár vagyok.
Olaszországban nem egy helyen, nem egyszer gyújtottak fel deviánscigány-tábort. Többek között Abbruzzo tartományban akkor, amikor egy huszonéves balkáni cigány, több gyerekes apa, jogosítvány nélkül, lopott terepjárót ittasan vezetve halálra gázolt négy ottani fiatalt. Hajnalra égett a cigánytábor (amelyből a "lakók" azonnal el is menekültek a gázolás hírére). Aztán Roma környékén - majd Milano közelében - de volt több is. (Pedig ott a bűnüldöző szervek valóban "bűnüldöznek" ám! és nem a sértetteket kergetik.)
Magyarországi cigánygyilkosságok: titkosszolgálati akciók, ma még homályos céllal. Lehetett az ország lejáratása, ill., esetleg, "cigányfelkelés" kirobbantása, amelynek ürügyén "béketeremtési" céllal be lehetett volna avatkozni. Hát - nem jött be, nagy-nagy szerencsére.
És ha már itt tartunk: a cigány elkövetők nevéhez fűződő, ma már mindennapos, magyarnyugdíjas-gyilkosságokat nem kifogásolod?
Homofóbia: na, ez is egy csatabárdként használt címke. Hát, tudod: számomra mindenki szexualitása abszolut magánszféra. Volt valaha két kitűnő barátom: festőművész az egyik, keramikus a másik. Együtt éltek. Szerettem, tiszteltem őket: két finom, okos kultúrembert. A legkevésbé sem érdekelt, hogy egymáshoz kötődnek. A frusztrált ember mindig szánandó, nevetséges, szegény bohóc. Mindig "felvonuló":D. A kultúrember ÉL.
Szélső jobb? Hát az mi? Ez is egy olyan címke, amellyel vagdalkoznak valakik?!
3-as és 5-ös vagyok:
Kedves Kérdező!
Mindkét válaszomat a 2-es hozzászóló váltotta ki. Nem tudok bizonyos sztereotípiákat szó nélkül hagyni.
A kérdésedre adott válaszom pedig az 1-es. Nem is kívántam volna mást hozzátenni. Üdv.
azért nem kedvelik a másságot, mert bunkók ahhoz képest hogy
Európa fejletlenebb régiójában élnek nemhogy visszafognák magukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!