Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Egy ilyen helyzetben szokás...

Egy ilyen helyzetben szokás újra köszönni?

Figyelt kérdés

Már régebben történt, hogy elmentem egy ismerősömhöz.

A felesége vette fel a kaputelefont, köszöntünk egymásnak aztán felengedett. Beszélgettünk az ismerősömmel, majd megjelent a felesége és én köszöntem neki újra, de ő nem köszönt vissza.

Erre az ismerősöm szóvá tette, hogy miért nem köszönt, mire ő mondta, hogy már a kaputelefonban üdvözöltük egymást. Ebben meg is egyeztek, hogy hát akkor már köszönt. A legrosszabb az volt, hogy utána nagyon kellemetlenül éreztem magam, szóhoz sem jutottam.

Na most lehet, hogy én tudom rosszul, de én úgy gondoltam mindig is, hogy a kaputelefonon való köszönés után illik személyesen is üdvözölni az illetőt. Én mindig így csináltam haverokkal, postással, pizzással, mindenkivel.

Ki volt az aki hibázott ebben az esetben?

2012. febr. 28. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egyikőtök se hibás,ezt biztosan embere válogatja.
2012. febr. 28. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég nagy gyökér az ismerősöd felesége.
2012. febr. 28. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is köszön magától, legalább akkor vissza kellett volna köszönnie neked - illendőségből - amikor te ráköszöntél újra.

Az ilyen emberek nekem is furcsák.

Találtam egy jó cikket:

[link]

KI KÖSZÖN ELŐBB?

Az emberek minden egyes találkozáskor üdvözlik egymást. (Ebben a fejezetben a személyes találkozás alkalmával előforduló üdvözlési formákról lesz szó. A telefonos „találkozásra” a későbbiekben kerül sor.) Teszik ezt napszaknak, a másik nemének és korának megfelelő köszönéssel. Általában elvárható, hogy a férfi köszönjön elsőként, de ha a nő veszi hamarabb észre a férfit, ő is nyugodtan köszönhet elsőként. A köszönést nem fogadni modortalanság, ez csak akkor megengedhető, ha olyan valaki köszönt ránk, akit nem ismerünk és biztosak lehetünk abban, hogy nem csak nem emlékszünk rá.

2012. febr. 28. 15:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ti amúgy hogyan reagáltatok volna? Talán jobb ha az ember annyiban hagyja nem? Megmondhattam volna elvileg, hogy mondjuk: "gondoltam személyesen is köszönök" , de akkor az a végén még sértődéshez vezet.

2012. febr. 28. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, okosabb enged. Nem dőlt össze a világ.
2012. febr. 29. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!