Egy ilyen helyzetben szokás újra köszönni?
Már régebben történt, hogy elmentem egy ismerősömhöz.
A felesége vette fel a kaputelefont, köszöntünk egymásnak aztán felengedett. Beszélgettünk az ismerősömmel, majd megjelent a felesége és én köszöntem neki újra, de ő nem köszönt vissza.
Erre az ismerősöm szóvá tette, hogy miért nem köszönt, mire ő mondta, hogy már a kaputelefonban üdvözöltük egymást. Ebben meg is egyeztek, hogy hát akkor már köszönt. A legrosszabb az volt, hogy utána nagyon kellemetlenül éreztem magam, szóhoz sem jutottam.
Na most lehet, hogy én tudom rosszul, de én úgy gondoltam mindig is, hogy a kaputelefonon való köszönés után illik személyesen is üdvözölni az illetőt. Én mindig így csináltam haverokkal, postással, pizzással, mindenkivel.
Ki volt az aki hibázott ebben az esetben?
Ha nem is köszön magától, legalább akkor vissza kellett volna köszönnie neked - illendőségből - amikor te ráköszöntél újra.
Az ilyen emberek nekem is furcsák.
Találtam egy jó cikket:
KI KÖSZÖN ELŐBB?
Az emberek minden egyes találkozáskor üdvözlik egymást. (Ebben a fejezetben a személyes találkozás alkalmával előforduló üdvözlési formákról lesz szó. A telefonos „találkozásra” a későbbiekben kerül sor.) Teszik ezt napszaknak, a másik nemének és korának megfelelő köszönéssel. Általában elvárható, hogy a férfi köszönjön elsőként, de ha a nő veszi hamarabb észre a férfit, ő is nyugodtan köszönhet elsőként. A köszönést nem fogadni modortalanság, ez csak akkor megengedhető, ha olyan valaki köszönt ránk, akit nem ismerünk és biztosak lehetünk abban, hogy nem csak nem emlékszünk rá.
Köszi a válaszokat!
Ti amúgy hogyan reagáltatok volna? Talán jobb ha az ember annyiban hagyja nem? Megmondhattam volna elvileg, hogy mondjuk: "gondoltam személyesen is köszönök" , de akkor az a végén még sértődéshez vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!