Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kézjel: béke, most ez hogy van?

Kézjel: béke, most ez hogy van?

Figyelt kérdés

Ugye van a normális kézzel mutatott béke-jel, amelyiknél a tenyér mutat kifelé(afelé, akinek mutatjuk).

Mostanában (Magyarországon) egyre többször látom, a befele néző tenyérrel lévő "béke jelet", amit én úgy tudtam, hogy az angoloknál kb. olyan, mint a középső ujj felmutatása.

Próbáltam rá választ keresni a neten, de csak annyit találtam, hogy az brit/amerikai sztárok még mindig a régi, normális jelet használják (és egy-két gettósabb jellegű filmben volt a mai "trendi")

mivel a két kéz jelentése (szerintem) nem ugyanaz, érdekelne, hogy ti mit tudtok róla.

2012. febr. 9. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, befelé néző tenyérrel olyan gangstás kéztartás. Mint a lóvéval pózoló képeken. Sztem az nem is békejel.
2012. febr. 9. 17:06
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

én meg pont úgy tudom, hogy a befelé lévő tenyérrel békejel, kifelé lévő tenyérrel pedig victory, azaz győzelem.

nem okoskodok, nem tudom, úgy van-e, ahogy te mondod, vagy ahogy én, csak azért írtam le, hogy érdekes, mennyiféleképpen el van terjedve a dolog.

2012. febr. 9. 17:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"befele néző tenyérrel lévő "béke jelet", amit én úgy tudtam, hogy az angoloknál kb. olyan, mint a középső ujj felmutatása. "

Stimmel. A jel eredetileg az angol íjjászoktól ered, akik megmutatták az ellenségnek, hogy azzal a két újjal fogják őket kinyírni.

De Churchill például híres volt arról, hogy sokáig nem tudta melyik jelzés melyik, és rendszeresen keverte őket.

2012. febr. 9. 21:16
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat mindenkitől!

Akkor már közelebb járok az igazsághoz :D

2012. febr. 11. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!