Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kaptatok Szilveszterkor Újévi...

Kaptatok Szilveszterkor Újévi SMS-eket?

Figyelt kérdés

Idén alig kaptam, igaz én is csak egyet küldtem. Pedig régebben tucatszám váltottuk ezeket a vicces meg mindenféle cuccokat.

Kiment a divatból, vagy csak véletlen?

2012. jan. 6. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Én se kaptam, nem is küldtem.
2012. jan. 6. 09:53
 2/8 anonim ***** válasza:
f@szbúkra áttelepültünk
2012. jan. 6. 10:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi is épp ezt beszéltük a párommal. Réges-régen képeslap, utána telefon, sms. Idén egyet kaptam összvissz, pedig korábban egy csomót küldtem és kaptam karácsonykor, szilveszterkor.

Amúgy ez az Internet: mindenki letudja a közösségi oldalakon az üzenőfalon vagy egy fw levéllel. Az újabb fokozat: születésnapi,névnap köszöntésnél már annyit sem írnak, hogy "köszönöm", hanem lájkolják, amit te írtál:)

2012. jan. 6. 10:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Én kaptam 3 at kb. Az a baj hogy manapság az interneten küldözgetnek főleg fészbukon vagy emailben de már az is ritka. És persze hogy ritka mert az ingyé van.
2012. jan. 6. 11:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezek szerint általános jelenség? Régebben én is kaptam tucatjával, és én is küldözgettem. Most viszont egyetlen egyet kaptam szilveszterkor. Én pedig egyet sem küldtem. Mindenki zárkózottabb lett? Vagy az általános rossz hangulat az ünnepekre is rányomta a bélyegét? Mindenesetre most volt életemben először, hogy tényleg nem vártam egyáltalán sem a karácsonyt, sem a szilvesztert.

36f

2012. jan. 6. 11:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Én idén csak egyet kaptam, az is téves volt :D

De szerintem ez teljesen érthető dolog. Már pár éve is csak annak küldtem sms-t, akinek nem tudtam neten üzenni. A többieknek email, facebook. Az indok egyszerű, neten üzenni ingyen van (és miért fizessek olyasmiért, amit ingyen is megoldhatok), ráadásul sokkal gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb a qwerty billentyűzeten begépelni a szöveget tíz ujjal, mint a telefonon nyomkodni.

A szülinapi üzenetek lájkolása tényleg kicsit gáz, viszont az szerintem pont teljesen érthető. Nekem nagyon sok ismerősöm van, de legtöbbjük valóban csak ismerős, egy munka kapcsán találkoztam vele vagy hasonló. Szülinapomon amikor felléptem facebookra, elképesztő mennyiségű köszöntés várt az üzenőfalon. Megjegyzem olyanoktól is, akikkel évek óta nem beszéltem, nyilván csak látták kiírva, hogy aznap van a szülinapom, és gyorsan írtak. Ha minden üzenetre akartam volna válaszolni, akkor valószínűleg a tizedik után már ismételtem volna magam, aminek megint csak semmi értelme. Így inkább végiglájkoltam mindet, és egy külön kiírásban megköszöntem a köszöntéseket. Viszont akik vették a fáradságot, hogy ímélt írjanak, azoknak mindnek válaszoltam. Csak azt persze nem látja a nagyközönség.

2012. jan. 6. 11:33
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat örülök, hogy más is elfilózgat ezen.

Tényleg lehet, hogy többet küldtünk inkább a neten, mert az viszonylagosan ingyen van, de lehet az általános rosszabb hangulat is közrejátszott.

A hirtelen visszaesés tűnt nagyon aggasztónak.

2012. jan. 6. 12:43
 8/8 anonim ***** válasza:
nem küldtem , nem is kaptam
2012. jan. 6. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!