Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ti mit gondoltok ezekről az...

Ti mit gondoltok ezekről az "illik tudni" dolgokról?

Figyelt kérdés

Az iskolai tanulmányok során tanultakat kérdezem. Már jópárszor hangot adtam a véleményemnek, de elég kevés embert foglalkoztatott.

11-es vagyok és meglátásom szerint az "illik tudni" és a "hozzátartozik az általános műveltséghez" érveket mindig a bölcsészpályára készülők hangoztatják nagy előszeretettel.

Érdekes, illik tudni, hogy Petőfi írta Az alföldet, illik tudni, hogy az Isteni színjátékban tercina-rím van, illik tudni, hogy Vörösmarty mikor élt, és illik tudni, hogy ki írta a Decameront.

És azt miért nem illik tudni, hogy osztunk törteket? Hogy hatványozunk hatványt? Miért nem illik tudni, hogy hogyan zajlik a fotoszintézis? Hogy hogy működik az emberi test? Miért nem illik tudni Newton törvényeit, vagy azt, hogy savat öntünk lúgba vagy fordítva?

Nekem már elegem van a sok nyavalygó hülyegyerekből, hogy "dehát erre sosem lesz szükségem", meg "fúúúúj, ez biológia, ez kémia, én ezt utálooomm..." - az ilyeneknek kívánom, hogy egyszer öntsék össze a WC-ben a hypot Domestossal!

2011. dec. 26. 21:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
48%
Pár év és te se fogsz emlékezni az iskolában tanultak jó részére és majd felülvizsgálod mostani állításaid. Az iskola nem csak a tudásért, műveltségért van, hanem egyéb készségeket is fejleszt, pl. a memorizálást, gondolkozást, kreativitást. A tanultak nagy része csak eszköz erre, valódi hasznát az életben nem fogod venni, ez tapasztalat.
2012. jún. 26. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!