Úgy kellett a dokinak?
Egy kórház szülészetén történt, ismerősöm is a kórteremben lábadozott a szülés után, szem- és fültanúja volt az esetnek, ő mesélte.
Népes, jól öltözött kisvárosi cigánycsalád jött a kismamáért és a babáért a 4 ágyas kórterembe, hogy hazavigyék. A szülést levezető orvos is hamar előkerült - a szülés óta nem látták a szobában - és kezeit dörzsölve ott tüsténkedett a család körül, hogy ugye minden rendben volt, ugye, jó volt az ellátás, ugyebár, khm, meg hasonlók.
Ekkor előlépett a családfő és nagy tisztelettel rövid mondókába fogott: egyszerű szavakkal megköszönte az orvos munkáját és átadott neki egy hatalmas díszdoboz desszertet.
Az orvos átvette a dobozt, de képtelen volt eltitkolni csalódottságát és kézfogás helyett lekezelően kicsattant:
- Jóember ilyenkor nem desszertet szoktak adni a szülésznek!
Nagy csend lett. Aztán a férfi csendben megkérdezte:
- Bocsánat, hanem mit?
- Aki elégedett a munkánkkal, az borítékot ad, kérem szépen! Hagyományosan ez illik. Maguk nem hallottak még erről? Pedig van maguknál szaporulat szép számban!
- Bocsánat, ne haragudjon doktor úr és mennyit szoktak adni a népek?
- Hát... 30-40.000 forintot.
- Értem, elnézést kérek, tudatlan vagyok, de megoldjuk azonnal, engedelmével visszakérném a desszertet.
Kivette az orvos kezéből a dobozt, felnyitotta és kivett belőle egy köteg 20 ezres, majd 2 darabot átadott a kővé vált orvosnak, akin látszott, hogy a rosszullét kerülgeti. A többit zsebre vágta és a család kivonult a kórteremből.
Urban legend, kb egy hónapja hallottam ugyancsak azzal a sztorival, hogy egy ismerőse az illetőnek is épp ott volt, de azzal a befejezéssel, hogy a doki lenézően bejelentette, hogy nem szereti a bonbont, így visszakérte azt, és benne a 200 000-et is.
Amúgy jó sztori, de kár, hogy ahány hely, annyiféle változatban él.
Kedves, bár én még nem hallottam :D
Az biztos hogy az én orvosom, ha kórházba megyek szülni, nem magánorvoshoz, akkor egy árva fityinget nem fog kapni, nehogy már fizessek az ingyenes szolgáltatásért...
"Ezt még tőled sem vártam <covenant>, hogy egy több éve keringő urbánlegendet teszel ki, mintha veled/ismerősöddel történt volna meg!"
Nem velem és nem is egy ismerősömmel történt meg, én is csupán kaptam, és kíváncsi voltam a reakciókra. Szerintem is csak kitalált sztori egyébként.
Még én sem hallottam... :-D
Persze...tudod ki fizetne az orvosnak több 10ezret mikor úgyis kap fizetést... az meg, hogy kevés az ő dolga. Ne belőlem akarjon jól-jobban élni. Kap fizetést, elégedjen meg vele, én tuti nem adnék neki.
Az én történetem rövid.
Tavaly nyáron rendszeres gyomortáji fájdalmakkal küszködtem. Egyik éjjel annyira rosszul voltam, hogy ügyeletes orvost hívott Édesanyám. Másnap elmentem a háziorvoshoz, aki elküldött a kórházba. Megállapították, hogy 12 mm-es epekövem van. Vissza a háziorvoshoz, aki elmondta, hogy mit nem ehetek. (Egyszerűbb lett volna, ha azt mondja el, mit szabad...)
Hiába tartottam a diétát, ismételten éjjel jött rám a rosszullét, de annyira, hogy felkelni sem bírtam. Ismét ügyeletes orvos, aki adott egy beutalót a sebészeti ambulanciára. RENDELÉSRE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!