Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen jó ötletek vannak a...

Milyen jó ötletek vannak a hétköznapi életben a takarékoskodásra? Hogyan spórolhatunk energiát, pénzt apróbb praktikákkal?

Figyelt kérdés
Talán kapok itt olyan választ, ami eddig még eszembe se jutott.
2009. ápr. 26. 10:39
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

ha nem használod a mosógépet / számítógépet stb.-t (nincs bekapcsolva) - akkor húzd ki az áramból a dugót

rengeteg áramot lehet igy megspórolni

egy évben több tízezer ft-ot lehet megtakarítani igy

2009. ápr. 26. 11:43
 2/7 tade ***** válasza:
83%
Igaza van az elottem szolonak. Ne csak a taviranyitoval kapcsold ki a tv-t, hanem magaval a gommbal is, ami a tvn van, igy tobbet sporolhatsz. Ha villanysutod van, probalj meg kevesebb etel csinalni, amit sutni kell. Ne kapcsold be a vasalot 2 ingert, vard meg mig egy kicsit tobb ruhad lesz vasalni. Tobb most nem jut eszembe.
2009. ápr. 26. 13:31
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

- ne égjen feleslegesen a villany

- használj energiatakarékos égőket!

- ne étteremben egyél, hanem otthon készíts(etek) egyszerű, (de egészséges) ételeket - esetleg ételszállító cégektől, kifőzdéktől éri meg rendelni, de nem pl. pizzát, ilyesmit

- ne a sarki kisboltban vásárolj, hanem tescóban, pennyben, és vedd az adott áruházlánc saját termékeit, ezek mindenhol olcsóbbak, főleg kozmetikumok esetében

(hirtelen ennyi jut eszembe)

2009. ápr. 26. 13:34
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem használsz valamit azt húzd ki:)

Fürdés helyett zuhanyozz

A fagyasztóba még akkor is tegyél valamit ha épp nem kell bele semmit sem tenned(tv-ben hallottam,állítólag,ha nincs benne semmi jobban fogyaszt).

Ecetes vízzel tisztíts:)

2009. ápr. 26. 15:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Hasznosnak ítéltem az eddigi válaszokat. Köszi! De ezeket ismertem. Talán van még több furfang?
2009. ápr. 26. 19:53
 6/7 anonim ***** válasza:
www.tudatosvasarlo.hu
2009. ápr. 27. 23:15
 7/7 anonim válasza:
65%
Amikor feltöltöd a telefonod (miután feltöltött-->figyeld, ne egész éjszaka legyen fent), a töltőt húzd ki a konnektorból, mert attól, hogy nincs rajt a telefon, ugyanannyi áramot vesz fel, mintha rajta lenne.
2009. ápr. 28. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!