Tolvajtól lopnátok?
Ez ilyen 200%-osan elméleti kérdés.
Honnan tudod, hogy ki tolvaj és ki nem?
Ki számít tolvajnak? Mondjuk ha úgy nézzük, hogy aki egy embert megölt, az már gyilkos, tehát aki egy csokit ellopott 5 évesen, az már tolvaj. Még ha elég szélsőséges is a példa, akkor most ki a tolvaj?
Az emberek pedig azt szoktak lopni, amire szükségük van, nem pedig fordítva. Vagyis hogy mindegy mi van nála, elveszem, mert ő is tolvaj.
Egyébként nem lopok senkitől, én már csak ilyen becsületes balek vagyok.
helyzet és személyfüggő a dolog, de valószínűleg könnyebb valaki olyantól elvenni valamit amiről tudod hogy korábban nem az övé volt és a másik beleegyezése nélkül vette magához. nyilván jobb esetben a hős ilyenkor visszalopja és az eredeti tulajdonosnak adja, gyakorlatilag meg állatok vagyunk, akik elveszik azt, amire szükségük van. van aki lop, van aki hazudik, van aki "tisztességesen" üzletel.
16:35
ez is egy jó elmélet
16:36
a bűn fogalma egyedi
16:42
jó megközelítés. és aztán a tolvaj megbüntetője nem lesz maga is bűnös? ha ölni bűn, miért fosztjuk meg(lopjuk el) tőle a szabadságjogát?
17:25
kíváncsi vagyok kész lennél e éhenhalni az elveidért
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!