Hogy reagáltatok volna?
Tegnap bevásároltam az Auchanban. Odamentem a felvágottas pulthoz, éppen nem volt senki. Kikértem az eladó tanácsát, hogy melyik kenőmájast ajánlja, ami finom, de nem túl olcsó, nem is túl drága és nem túl fűszeres, több féle volt. Nem nagyon tudta megmondani, melyik a sósabb illetve kevésbé sósabb, mert ő még nem kóstolta egyiket sem, ezért nem volt egyértelmű, hogy melyiket válasszam. Kérdezi a hölgy, hogy melyik legyen. Nem gondolkodhattam 5-10 másodpercig, amikor odalépett egy idősebb fazon és rám szólt, hogy igyekezzek, mert a hölgy egyedül van és mások is várnak a sorukra. Körbe néztem láttam, még ketten voltak. Aztán szólt az eladónak, hogy szolgálja ki amíg gondolkodok. Kiszolgálta pillanatok alatt, mert tudta, hogy miből, mennyit kér. Amikor a férfi elment, az eladóval összenéztünk,de nem szóltunk semmit. (Láttam, hogy érti a nézésemből, hogy mit gondolok és ugyanígy verza)Aztán én is választottam. Amikor elmentem láttam, hogy ott áll és néz a tata, ( a periférkus látásból) de arra se méltattam, hogy rá nézzek. Ti mit mondtatok volna? Vagy Ti is levegőnek néztétek volna?
Szerintetek jól tettem, hogy levegőnek néztem?
Egyébként én voltam kereskedő, minden emberrel egyenként foglalkoztam, ha valamelyik tíz féle szalámit kért, azt is kiszolgáltam és nem mondhattam azt, hogy igyekezzen, mert feltartja a sort, milyen alapon mondhatnék én ilyet és nem is gondolnék ilyenre, hiszen nekem teljesen mindegy, hogy hány embert viszi el azt az adott terméket. És vásárlóként ugyanez van, milyen alapon szólhatnék rá valakire, aki ott gondolkodik, hogy végül is melyik szalámit vagy egyebet válassza?!.Mindenkinek ki kell várnia a sorát. Másrészt én a férfi helyében ha azt láttam volna, hogy ott valaki nagyon ácsorog és mondjuk nagyon sietnem kell, akkor megérném az illetőt, udvariasan, hogy megengedné-e, hogy gyorsan kérjek, mert sietek valahová stb.
Szóval nekem nagyon furcsa, ha valaki ilyen. Érdekes módon nem lettem ideges, hanem teljesen higgadt maradtam (Magamon is meglepődtem, hogy milyen nyugodt vagyok). Ha olyan idegállapotban talál, akkor biztos, hogy beolvastam volna neki. De végül is így jó volt, hogy nem szóltam, mert megmaradt az energiám, úgy meg szó-szót követett volna, és kinek hiányzik a veszekedés. A dolgomat elintéztem, amit akartam megkaptam és ez a lényeg. Mondjuk azt éreztem a hangjából, hogy nagyon ideges, és amikor elköszönt az eladótól remegett a hangja az idegtől. Idegesíthette, hogy nem szóltam vissza és nem tudta az idegét rám hárítani. Gondolom én.
Szerintem úgy tettem volna, mint te: nem veszem figyelembe. Az ilyen embereket nem szoktam ilyesmire méltatni.
Amúgy sajnos az élet minden területén megtalálhatóak, pl. a múltkor a buszon nem sétáltam le a folyosón, mikor leszálltak, mert simán el lehetett férni tőlem (vékony vagyok, és behúzódtam az ülés oldalához), és egy néni pl. direkt nekem jött, és még csúnyán nézett is rám, mintha én lennék a hibás:)
Meg fehérváron van egy kínai kajálda, amit amúgy nagyon szeretek, csak van egy kiszolgáló, aki olyan, hogy bemegyek, még meg sem néztem a kínálatot (de tényleg, amint odalép az ember), már így kérdezi, hogy mit akarok, és ha mondok valamit, meg sem várja, hogy köret vagy valami hozzá, mintha úgy rohanna (volt olyan, hogy azon bosszankodott, hogy 2-szer kellett blokkot adnia, mert az elsőt gyorsan bepötyögte és ki is nyomtatta már, mire megmondtam, h mást is szeretnék), akkor is, ha üres az egész placc:)
Meg van egy ilyen kedvenc méterárus nénim is, aki olyan, hogy ha bemegyek, és még rá se pillantottam az anyagokra már szinte ráparancsol az emberre, hogy mondja, mit akar :D
Persze van olyan élethelyzet, amikor az ilyen késlekedés tényleg idegesítő tud lenni, pl. ha a távolsági buszon elsőnek felszáll egy számlás egyed, én meg télen ott fagyoskodom mögötte a bérletemmel vagy a helyjegyemmel, az engem is szokott idegelni.
Én se reagáltam volna semmit, hiszen semmi jóra nem vezetett volna a dolog, főleg, hogy a fazon már eleve ideges volt. Ilyenkor arra gondolok, hogy biztosan van egy súlyos problémája, és azért ilyen, nem is ez a szitu bosszantotta fel a felvágottas pultnál. Innen nézve már valahol sajnálatra méltó is... persze bennem is szokott lenni némi levezetetlen feszültség, mint benned is, különben nem írtál volna.
Szerintem okosan cselekedtél!
A válasz megírásának időpontja: ma 08:46
Igen, ezt pont ugyanúgy éreztem, mint te, hogy kár lett volna veszekedni...
Köszönöm szépen a választ!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!