Milyen ruhában szokás a nőknek templomba járni?
fiatal vagyok, temlpomba járok, és többnyire feketében. nem gyászolok. szerintem nem ciki...sőt, jól néz ki :P
nagyon izgalmas a felvetés, miszerint meztelenül menni templomba... egyszer kipróbálom :D
2011. júl. 5. 12:28
12/24 anonim válasza:
A jo izles hatarain belul barmit felvetesz, itt nem a szin a fontos, ami tetszik es jol all nyugodtan vedd fel, csak ne legyen kihivo, szakadt, stb.
2011. júl. 5. 17:31
13/24 anonim válasza:
és még valami, szoknyaba illo, es a biblia szerint a nonek fedett fejjel illo lenni az Úr hazaban!!!!
1 Kor 11, 3-7, 10
2011. júl. 5. 17:36
Hát én biztos nem megyek templomba. Amúgy is ez mind olyan ruha amit fel nem vennék
2011. júl. 5. 19:30
15/24 krrisztina válasza:
Mar ne haragudjatok meg de tudomasom szerint csak az oregek hordanak kendot a templomban,fiataloknak nem igazan illő sem a kendő sem a kalap.Viszont ha mar annyira ragaszkodsz a kalaphoz akkor fel lehet tenni, de illik le is venni amikor belépsz Isten házába.És a színek sincsenek megszabva,a lényeg ne legyen túl kihívo,de attol fuggetlenul nőknek is szabad nadragot viselniuk,nem muszály a szoknya hiszen nem hittérítők.
2011. júl. 6. 08:26
16/24 A kérdező kommentje:
oké köszönöm majd próbálom színek terén megtalálni a középutat :]
attól is függ milyen templomba....nézz meg valakit aki oda jár és hasonló korú hozzád, minden közösségnek mások a szokásai mások a szokásai
2011. júl. 8. 12:04
Legyen célszerű a ruházat. Nincs ennél jobb tanács.
Célszerű pl. a menyasszonyi ruha is egy templomban, ha éppen férjhez mész.
Te milyen célból mész templomba?
2011. júl. 9. 07:21
Manapság én is elcsodálkozom a templomi öltözeteken. Egy budapesti templomban voltam, próbáltam illendően öltözni, ennek ellenére láttam gyerekeket rövidnadrágban, akik úgy ministráltak, rövidnadrágban és papucsban. Én most 25 éves vagyok, és mikor én voltam gyerek, akkor még egy szent dolog volt, hogy vasárnap öltönybe kell menni. Ma már ebben is nagyobb a szabadság. Igazából abba mész amiben akarsz, csak ne legyen kihívó, de azért elegáns és ízléses, mert a templom nem divatbemutató, de azért normálisan öltözzön fel az ember.
2011. júl. 10. 16:17
Isten házába nem divatbemutató céljából megyünk, tehát a feltűnő, kihívó öltözék kerülendő. ugyanakkor illik szépen, csinosan felöltözni. nők a kalapot a fejükön hagyhatják, de ügyeljünk rá, ne olyan nagy legyen, hogy a mögöttünk ülő nem lát tőle.
szóval aki kicsit elegánsabban megy, mintha vendégségbe menne, az jól teszi. lehetőleg a nők térde, válla ne legyen fedetlen.
2011. júl. 10. 16:19
Kapcsolódó kérdések: