Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért csinálom ezt ezeknél az...

Miért csinálom ezt ezeknél az embereknél?

Figyelt kérdés

Vannak olyan emberek akiknél érthetetlen módon képmutató vagyok, csak vigyorgok, helyeselek, udvariasan visszakérdezek valamit ami nem is érdekel, csak, hogy mondjak valamit. Tő szavakban válaszolok és mosolygok hozzá, de nem értem miért(?). Akkor a legzavaróbb, mikor "hivatalosabb" az a személy akinél így viselkedem, pl a régebbi osztályfőnökömnél nem volt semmi gond, magamat tudtam adni, a mostaninál viszont nem, pedig már eltelt jó néhány év, hogy megoldódjon ez, de nem, hatalmas kényszert érzek arra, hogy némi képmutatással megússzam a vele való beszélgetést és továbbálljak. Az a legrosszabb, amikor beszélgetek valakikkel és odajön egy ilyen személy és onnantól már nem tudom magamat adni, vagy csak nagyon rosszul.

Én arra a következtetésre jutottam, hogy "nem szimpatikusság" némi félelemmel keverve.

2011. jún. 19. 13:58
 1/2 anonim ***** válasza:
a "nem szimpatikusság" és félelem szerintem is benne van.talán kisebbrendűségi érzés is,nem bízol magadban,hogy meg tudsz felelni a "hivatalosabb"személyeknek,ha önmagadat adod.ezért színészkedsz,hogy jó színben tűnj fel nekik.
2011. jún. 19. 19:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Talán megérzed, hogy erősebb egyéniség nálad, akivel beszélsz. Nálam is hasonló a helyzet, tény, hogy az önbizalmam sincs a csúcson, és tényleg az a legrosszabb, ha közben odajönnek mások, és az ember azt se tudja, kinek a szemével nézze önmagát.
2011. jún. 20. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!