Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kell lopni emberek?

Miért kell lopni emberek?

Figyelt kérdés

Testvérem Iphone 4-ét ellopták... Már nagyon rég gyűjtött rá ő is meg a szüleim is. Végre megkapta érettségire erre ellopták... Nem az ő hibája, rá senki sem haragszik anyám meg csak sír... "Egyszerűen bánt, ezért dolgozok hogy más fogja és elvegye?"

Annyira szörnyű az ilyen embereket úgy elküldeném a bús pics*ába, nem ám megdolgoznának valamiért egyszerűbb ellopni a másét. Miért??? remélhetőleg megszívja mint a torkosborz mert lenyomoztatjuk a telefont... Több mint 50-60 % esély hogy megtalálják. Hát remélem... :)

2011. jún. 16. 20:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

ott a válasz a kérdésben: "egyszerűbb ellopni a másét"

hát, sajnálom, idegesítő tud lenni az ilyen, én is remélem hogy megtaláljátok az elkövetőt! meg főleg az Iphone-t!

2011. jún. 16. 20:52
 12/25 anonim ***** válasza:
ez nem igaz, kutatás bizonyítja (Dr. Póczik Szilveszer féle börtönfelmérés) hogy a tolvajok magasan a módosabb cigányok körül kerülnek ki. akik jönnek azt kirabolnak, lopnak, egyáltalán nem a napi kenyérért teszik.
2011. jún. 16. 20:52
 13/25 anonim ***** válasza:
Azért lopnak az emberek, mert nincs pénzük ilyen drága kütyükre. És mert lusták dolgozni. Nem is olyan rég egy barátom pénztárcáját fújták meg és voltak benne kártyák meg 10.000 Ft. A kártyákat letiltotta, ment is a rendőrségre bejelenteni. Majd mondta nekem, hogy ha kellett a tolvajnak a pénz, vigye csak, csak ne az egész pénztárcáját, mert amúgy is szerette a pénztárcáját, a benne levő adatokat meg fontosnak találta. Vannak olyan emberek, akik a fontos kártyákon kívül a szeretteik fotóját vagy gyerekkori fotójukat is tárolják. Ezt viszont sem én, sem ő nem ajánlja, mert rossz érzés lehet ilyen fotókat elveszíteni...
2011. jún. 16. 20:55
 14/25 anonim ***** válasza:
Hanem szórakozásból,a szegények azért nem lopnak mert tudják milyen csórónak lenni ha mástól elveszed
2011. jún. 16. 20:55
 15/25 A kérdező kommentje:
De egy Iphone-ra kinek van szüksége? Nem életfeltétel! Lopták volna el a szendvicsét basszák meg. Azt legalább meg lehet enni... De a gyökerek a robogó kulcsát meg az óráját nem vitték el... -.-"
2011. jún. 16. 21:01
 16/25 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem valamit: most jutott az eszembe, hogy egy volt osztálytársam pénzét lopták ki a pénztárcájából a könyvtárban. Mást nem. Nagyon kellett a kis taknyosnak a pénz valami kajára vagy más dologra.

Azért "kis taknyos", mert abban a könyvtárban elég sűrűn fordultak meg az általános iskoláskorú gyerekek, és erre gyanakodott a volt osztálytársam. Gondolkozott is, hogy menjen-e a rendőrségre vagy ne. Végül a barátnői rávették (és erősködtek is, hogy muszáj bejelentést tennie). Sem a tettes, sem a pénz nem került elő, viszont a könyvtárban kamerákat szereltek fel.

2011. jún. 16. 21:01
 17/25 anonim ***** válasza:

"ez nem igaz, kutatás bizonyítja (Dr. Póczik Szilveszer féle börtönfelmérés) hogy a tolvajok magasan a módosabb cigányok körül kerülnek ki. akik jönnek azt kirabolnak, lopnak, egyáltalán nem a napi kenyérért teszik."

Hát én inkább úgy fogalmaznék, hogy aki már lop, az nem csak a napi kenyérért teszi. Az embernek ugyanis nem csak arra van szüksége hogy legyen minden nap mit ennie, szórakozni is akar, valamekkora luxust is, szabadidőt, házat ami télen meleg, satöbbi.

Aki lop, az legyőzte a félelmét és a lelkiismeretét (kinek melyiket nehezebb), és olyan lehetőségek tárulnak fel előtte, hogy már nem csak a napi kenyerét tudja fedezni a bűnöző életmóddal, hanem a szociális igényeket is.

A legszegényebb emberek az alsó osztályban is nyilván a becsületes emberek általában(!). Ugyanúgy ahogy a középosztályban is, meg a felső osztályban. Mert a becsületes emberek előtt kevesebb lehetőség. Persze a súlyosan értelmi/testi fogyatékosság, gyávaság, vagy gyengeség/ügyetlenség is hátrány.

2011. jún. 16. 21:07
 18/25 anonim ***** válasza:
Remélem megtaláljátok és megveritek!
2011. jún. 16. 22:46
 19/25 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Egyszer amikor ültem a metrón, a kabátom szét volt nyitva és domborodott a nagy hasam, felszállt pár familiárisan hiperpigmentált fiatal. Jól öltözöttek voltak, az egyik szorosan pont mellém ült le. gyanús is volt, a szemem sarkából láttam, hogy a karba tett kezei közül ami takarásban volt, próbál benyúlni a kabátom zsebébe. Nem akartam elrontani a játékát, hagytam tapogatózzon csak benne.

Csakhogy nem a mobilt meg pénztárcát tartottam ott, hanem - mivel jól meg voltam fázva - egy maroknyi, takonnyal átáztatott zaftos papírzsepit.

Aki olyan genyó, hogy egy kismamát is képes kirabolni, az megérdemli.

2011. jún. 16. 23:29
 20/25 JLlompi ***** válasza:

Engem meg haveromat fényes nappal nyílt utcán kiraboltak engem lerugtak bicikliről Ipodomat zsebemből kicsorták

haveromtól teloját elvették másnap bicskával visszavettük a két erősen pigmentált fiatalembertől

2011. jún. 17. 01:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!