Mit jelent az, hogy "jesszumpepi"?
Figyelt kérdés
Annyit én is tudok, hogy akkor mondják, amikor meglepődnek, csodálkoznak valamin. Várom az infókat, aki netán tisztában van a szó eredetével, jelentésével. Előre is köszönöm!2011. jún. 2. 21:59
1/6 anonim válasza:
Az eredetére vagy kíváncsi? :) South parkból a Butters mondogatja mindig.
2/6 A kérdező kommentje:
Igazából az érdekel jobban, hogy mit jelent. Nem szoktam nézni a South Parkot, de ott is biztos azért mondogatják, mert már szedték valahonnan. A Google ezúttal nem segített, úgyhogy tanácstalan vagyok.
2011. jún. 2. 22:38
3/6 anonim válasza:
Jézusom, Ó, anyám, jesszumpepi, szerintem ezek szinonímák.
4/6 anonim válasza:
Valahonnan onnan ered, hogy "Isten nevét hiába szádra ne vedd!". Vagyis csakis ima esetén mondhatod, hogy Jézus, felkiáltásnak nem.
Aztán valami miatt mégis megmaradt a nyelvben, és szlengesedett. Ennyi. Szinonimája még a "Te jó ég!", "Azta!" stb.
5/6 anonim válasza:
Nekem erről mindig Hrabal Sörgyári capriccio-ja ugrik be.Ott az egyik meghatározó figurát Pepin bácsinak hívják, lehet, hogy hozzá köthető ez a felkiáltás.
6/6 anonim válasza:
Német eredetű felkiáltás (indulatszó) a magyarban
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!