Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért szokás a városban...

Miért szokás a városban hetente füvet nyírni?

Figyelt kérdés

Nagyvárosban élek, és régóta gondolkozok rajta, mi értelme van annak, hogy hetente lenyírják a közterületeken a füvet. Benzint fogyasztanak, a "szénáját" nem használják semmire, rosszabb esetben otthagyják rothadni a már levágott pázsiton, a zajszennyezésről nem is beszélve. A rövidre nyírt fű nyaranta sokkal hamarabb kiég, nem köti meg a port, és az oxigéntermelésből is kimarad.

Összegezve: fölösleges, sőt káros dolog.

Valaki tudja, mi ennek a népszokásnak az oka? Más vidékekre is jellemző? Mikor terjedhetett el?

2011. máj. 10. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
Hol nyirják hetente közterületen? Te el vagy tévedve...
2011. máj. 10. 09:41
 2/9 napietus ***** válasza:
apám is hetente nyírja otthony tavasszal, mert ilyenkor gyorsan nő. a szép pázsitnak 2 titka van: sokat kell öntözni (nehogy a szárazságtűrő gyomnövények elnyomják az angol perjét), és gyakran nyírni. 3,8 cm a szabvány apám szerint. máshogy nem lesz szép a pázsit. ja, meg az angolok azt mondják, 300 évig kell nyírni, akkor lesz az igazi :)
2011. máj. 10. 09:46
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Betiltották a kullancsok permetezését, a fűnyírás a lehetséges megoldás?! (valamelyik nap hallottam a tv-ben. Egyébként az önkormányzat nem nyírja hetente a füvet sehol sem. Én örülök, hogy rendezett környezetben élek, mert ha a lakókra lenne bízva, akkor nyakig érne a gaz. Hidd el!! Én köszönöm ezt a fajta hasznos munkát.
2011. máj. 10. 09:47
 4/9 napietus ***** válasza:
88%
ja, és nálunk (falun élünk) igenis nyírják a közmunkások hetente, szép is! pedig nem városi költségvetése van a településnek...akarat kérdése.
2011. máj. 10. 10:00
 5/9 anonim válasza:
70%
Azért hogy megkérdezd
2011. máj. 10. 10:30
 6/9 anonim válasza:
100%
Közterületen 4-6 hetente kaszálják. Kertes házakban azért hetente, mert csak az ipari fűnyíró viszi a derékig érő gazt, meg azért hogy a bogarak ne egyék meg a lakókat, meg valahogy kinézzen a porta.
2011. máj. 10. 12:16
 7/9 A kérdező kommentje:

-Igen, 1-2 hetente.

-Ha kaszálnák, egy fokkal jobb lenne.

-A kullancs a bozótban tenyészik, nem a fűben.

-Öntözéssel valóban jó lenne, így viszont csak hamarabb kiég, főleg nyári hónapokban, mikor hétszámra nem is esik, de nyírni MUSZÁJ.

-A kiégett fűcsomók és a szálló homok látványa ugyan mivel járul hozzá a rendezett környezethez?

Azt már tudom, hogy Magyarországon nyírni muszáj, de még mindig nem tudom, miért!

2011. máj. 10. 13:01
 8/9 napietus ***** válasza:
mint Te is írtad, nem az a aj, hogy nyírják, hanem hogy mellette nem locsolják. plusz kell a gyepnek néha talajlazítás, műtrágyáról nem is beszélve. tehát nem egy feleleges munkafolyamatot végeznek, hanem sok szükségeset kihagynak Nálatok, azért nem szép a gyep. pedig ezek nem olyan hűde drága dolgok ám...keressetek meg egy helyi képviselőt, hogy vesse fel a problémát.
2011. máj. 10. 14:40
 9/9 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom, valószínű az esztétika fontosabb mint a gyakorlati haszon, hiszen ha meghagynák, olyan helyeken ahol nem nagy az autós forgalom, nőhetne egy csomó gyógyhatású gyomnövény, amivel simán lehetne gyógyítani. sebeket, teát főzni, különféle betegségek gyógyírjaként használni. (környezettant tanulok, most vizsgázom belőlük).

Vagy vannak helyek, ahol az elhagyott köztereken zöldséget termesztenek, veteményesként használják, ezzel kielégítve az ott lakók szükségletét. Ezek ésszerűbbnek tűnnek, mint valamit azért nyírni, locsolgatni mert milyen szép zöld, főleg mostanában, mikor kimerülnek a művelhető földterületek.

2011. máj. 10. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!