Mit csinálnál, ha a szomszédod neveletlen gyereke egyfolytában átrúgná a labdát a kertedbe?
Nem dolgozik egyik szülő sem, az apa egész nap otthon focizik a gyerekkel a sorház kicsi kertjében. Naponta többször átrúgják a labdájukat és olyankor pofátlanul felmásznak a kerítésre és paraszt, lenéző arckifejezéssel bebámulnak az nagy ablakomon a lakásba, elvárva, hogy dobjam vissza. Én meg ott dolgozok az ablakkal szemben az íróasztalnál, gyakran pizsamában. Eddig a mogorva nézésen kívül nem csináltam semmit, mert meg akartam őrizni a "jószomszédi" viszonyt, de lassan kezd betelni a pohár.
A labda átrugdalása annyiban zavar csak, hogy féltem a virágaimat és a kutyámat kint, de a bebámulástól, és attól, hogy elvárják, hogy naponta nem is tudom hányszor visszadobáljam nekik a sáros labdájukat, attól teljesen felmegy már bennem a pumpa. Éppen az imént történt újra, dolgozok, nem vettem észre, hogy beesett. Csöngetnek, nem nyitottam ki, mert nagyon benne vagyok éppen valamiben, és aztán egyszer csak azt látom a szemem sarkából, hogy az apa nagy feje ott bámul be a kerítés tetején mutogatva be a kertünkbe. Ne kérdezd, milyen nemzetiségűek, de nem akarok beszélni velük erről.
Egyszerű megoldás lenne egy függöny, de azért nem akartam függönyt tenni, mert nagyon szeretem nézni a kertemet munka közben. Jó megoldás szerintetek, ha egyszerűen nem dobom vissza, és megrázom a fejem ha legközelebb bebámul? Vagy hogy ha bebámul, akkor behúzom a függönyt? Nagyon bepöccentem már, de tartok is tőlük.
... na, elküldtem véletlen.
Szóval szerintem ne dobd vissza, a te területeden van, jogilag nem jöhetnek át érte, mert az birtokháborítás. Máskor majd jobban figyelnek. Vagy mondd meg, hogy dolgozol, nem tudsz velük foglalkozni. Ha ép ráérsz, akkor egyszer-kétszer visszadobod, de nehogy már 5 percenként ugráltassanak!
Hát nem értelek! Ha állandóan átrugják a labdát, akkor szólj nekik, hogy szeretnél dolgozni, de folyton megzavarnak, ezért most mégegyszer visszaadod, de legközelebb már nem fogsz ugrálni.
Ha csak elfüggönyözöl, akkor az ilyen paraszt képes, és átugrik a kertedbe a hülye labdájáért.
Jobban jársz, ha beszélsz velük pár szót.
szerintem ti nem ismertek egy olyan családot se akik ilyenek
jöhetsz nekik azzal hogy jogilag a te területed hidd el leszarják
és szerintem a kérdező sem ugy értette hogy 5 percenként kel ldobálnia a labdát napi 1-2alkalom is zavaró
Igen, sajnos a legutóbbi válaszolónak van igaza. Biztosan mondhatom, hogy semmi értelme velük beszélni.
A labda átrugdalása még tűrhető, de az, hogy bebámulnak az ember lakásába, amikor nekik tetszik, szemügyre vesznek téged és a lakásodat, és ordibálnak, meg mutogatnak, hogy ugorj ki hálóingben, vizes hajjal a kertbe, az már nem.
Nagyon bosszantó ilyen emberekkel együtt élni. Persze megoldás a függöny, de nagyon szomorú, hogy a saját kertembe nem nézhetek ki ha úgy tartja kedvem, ilyen parasztok miatt...
Szia
Nekem is volt ilyen esetem,egyszerűen kilyukasztottam a labdákat és így dobtam vissza azzal hogy a kutya rágta meg,egy idő után abba hagyták mert nem olcsó mulatság új labdákat venni egyfolytába,és végül elküldtem a p.icsába őket.Ha pedig nem hadják abba akkor a függöny jó megoldás,ne nyiss ajtót .
Utolso,
Te labdakat szurkalsz, a szomszedok meg majd kinyirjak a kutyajat a kerdezojenek.
Milyen kutyad van, hogy mikor ezek ugralnak a keritesen, kutya hadja, nem ugral o sem. Hogyhogy a lutya nem raja szet a labdakat. Ezekre tanintsd meg a kutyat. Irj nekik levelet, hogy remeled nem tortenik meg, nem tudsz se garanciat es feleloseget vallalni hogy kutyad nem fogja oket bantalmazni a keritesen valo ugralas miatt. Ha annyira zavar az egesz ugy, irattasd meg egy ugyveddel.
szerintem a kérdezőnek nem is a labdával van a baja ha pl egy rendes ember lakna a szomszédba akkor zivesen visszadobálja itt szeriten ma baj a családdal van és arra lehet h tényleg az uj kutya a megoldás
vagy a mostanit betanítani
csak az a baj hogy ez anyagilag is azt terheli aki semmi rosszat nem csináált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!