Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mért ilyenek a mai fiatalok?

Mért ilyenek a mai fiatalok?

Figyelt kérdés
Dolgozatom témája hogy miért ilyenek a mai fiatalok? cigiznek, isznak. Mért ilyen agresszívek stb. ? Szerintetek miért? plusz akinek még van vlmi hasonló ötlete ami a fiatalok hibája azt megköszönném
2011. ápr. 18. 16:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

a "miért ilyenek a mai fiatalok?" téma szerintem nem csak negatív lehet. És persze osztani se szeretném az észt... de én például minél többet szeretnék elérni,és ez személy szerint azért van,mert nem szeretek egy lakásban élni anyámmal és minél hamarabb elakarok költözni. De gondolom az olyanoknál akik agresszívak,cigiznek,piálnak,drogoznak nagy hatással van az internet "szabadsága" és,hogy néhány szülő magára hagyja a gyerekét(nem úgy értem,hogy elköltözik tőle,hanem úgy,hogy nem foglalkozik vele semmilyen szinten)

15.l.

2011. ápr. 18. 17:08
 2/12 anonim válasza:
92%

Jó témaXd

én mindig tiszteltem az öregeket, hiszen sokmindent túléltek már, és több rálátásuk van a dolgokra mint nekem(21 vagyok) DE amióta olyan lépcsőházban lakom, ami tele van öregasszonyokkal nem "bírom" már őket annyira.mindenbe beleszólnak.ha jövök fel kukucskálnak az ajtón.az egyik aki mellettünk lakik hallgatózik a falon és egyebek.akartunk egy kiskutyát(yorkiet) de nem engedik, mivel albérletben vagyunk és "nincsen semmi jogunk".nah én azóta vagyok bunkó velük.de csak azzal akiről tudom, hogy milyen.Ha ettől agresszív vagyok hát legyen.

A múlt héten közölték,hogy mi lopkodjuk a lépcsőházból a virágokat, hogy alkoholért eladjuk őketXDDnah erre mit lehet mondaniXD

at azért jó lenne ha leírnád, hogy milyen korcsoportra gondoltál, mert más egy 15éves, mint egy 20.

2011. ápr. 18. 17:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a szüleik nem nevelik meg őket rendesen. Adnak egy marék zsebpénzt, leültetik a tv/gép elé, és el van intézve. Ebből a gyerek kb. azt veszi le, hogy azt csinál amit akar.
2011. ápr. 18. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
"Mai fiatalok" korábban is voltak és mások mindig azt kérdezték, hogy miért ilyenek ezek a mai fiatalok.
2011. ápr. 18. 17:16
 5/12 anonim ***** válasza:
25%

Mert átengedtük a nevelésüket idegeneknek (zs-vel kezdődik és idó-val végződik), akik részben a saját képükre formálják (torzítják) őket, vagy idiótákat csinálnak belőlük. Céljuk egy önvédelemre, önellátásra, alkotásra képtelen tömeg kitenyésztése, akik csak fogyasztanak, nem pofáznak, és istenítik őket.

Elég, ha néha ránézel a VIVA-ra, MTV-re, vagy akár a Disney channel-re...

2011. ápr. 18. 18:14
 6/12 anonim válasza:
szerintem azért mert minél hamarabb felakrnak nőni. és azt hiszik hogy azzal hogy iszank,cigiznek és drogoznaK hamarabb felnőnek és jobban tisztelik őket.de ugyebár ez badarság=)
2011. ápr. 18. 18:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg 1 másik téma: Miért nem ilyenek a fiatalok?

De itt maradva: nem csak a fiatalok sajátossága a cigi, ital, agresszió, én ezeket általános problémáknak nevezném. Én inkább a lázadást venném a fiatalok szokásaihoz, ez minden generáció fiatalságában megvan/megvolt.

Ha viszont szigorúan a MAI fiatalokról kell írnod:

--> miért viselkedik sok tini fiúsan(mind ruha, mind stílus)?

-->miért EMO-s sok tini?egyáltalán hogyan, miért nyerhetett ilyen széles teret ez a stílus?

-->a mai fiatalokra jellemző a feleselés, idősebbek irányába főleg

-->Nem képesek átadni a helyet tömegközlekedésen

-->a legtöbb csak a divat után megy, (bármikor kimész az utcára, legalább 10 ugyanolyan típusú cipőt látsz majd, ...), nem mernek különbözni, mert a kitaszítottságtól félnek

Nagyjából ennyi jutott eszembe így 20 évesen, a napi tapasztalatok alapján. De lehet, hogy csak errefelé ilyen rossz a helyzet (Borsodban).

Írjak még többet? Vagy jól értelmeztem a kérdésed?

2011. ápr. 18. 19:09
 8/12 anonim ***** válasza:
76%

Ismét én,

Miért ilyenek? mármint pozitív értelemben nézve

-->Miért akar sok fiatal tovább- és még tovább tanulni?

-->rengetegen nyelv vizsgáznak, mert saját eszükkel belátják, hogy csak így lehetséges a jövőben a boldogulás.

Nem csak a rosszról kell írni, mert akkor tipikus öregnénis panaszkodós dogád lesz. Én a helyedben érvelés szerűen kezdeném, de tennék bele 1 csavart, valahogy így:

Sokan azt mondják, hogy a mai fiatalok semmirekellőek, trágár szavakat használnak, ...., de én ezt másképp látom, mert a környezetemben nagyon sok fiatal gondolkodik felelősségteljesen, ....

És itt akkor mindkét oldalát bemutathatod a fiatalságnak. Vagy ha te épp ellenkezőleg gondold, mint ahogy írtam, megfordítod a mondatot.

2011. ápr. 18. 19:20
 9/12 anonim ***** válasza:

mert nincs példaképük. nincs motivációjuk arra hogy jók legyenek, és a bűneiket sem szankcionálják, hanem inkább megdicsérik őket, h milyen fasza gyerek vagy, ezt is "bevállaltad". pl hogy megveri a tanárt, a buszon szétszaggatja az üléshuzatot, betöri a kirakat üvegét poénból, megüt egy nála gyengébbet.

a szüleik nem úgy foglalkoznak velük, ahogy azt igényelnék. hidd el, egy kamasznak valójában fontos lenne, hogy tudjon beszélgetni a szüleivel, megkérdezni tőle, amit nem tud, elmondani neki a problémáit.

csak a média azt sugallja, hogy akkor vagy menő, ha szarsz a szüleidre. az ősök meg egész nap melóznak, és állítólag nincs idejük és energiájuk a gyerekeikre.

az embereknek szabályokra van szükségük. hogy el tudjanak igazodni a világban. az anarchia is egy liberális maszlag. semmi jó nem született még belőle.

egyetemista koromban néztünk egy oktatófilm-szerűséget.

a gyerekeket 3 csoportra osztották

volt 1 túlzottan szigorú óvónő, volt 1 némi szigor-de annál több kedvességgel teli óvónő, és volt a 3. aki kb le se xarta a gyerekeket és mindent megengedett nekik.

vajon melyik csinálta a legszebben a feladatokat?

hát persze, a 2. ahol voltak szabályok, de a nő is segített a gyerekeknek.

ez kéne a mai fiataloknak is. betartható szabályok, teljesíthető feladatok és persze némi támogatás, ha nem megy.

nem pedig ez a mindent lehet, csinálj amit akarsz!

2011. ápr. 18. 19:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát kedves kérdező....nem tudom hány éves lehetsz.

Bár a kérdés témájából ítélve főiskolás korú.

Viszont a helyesírásból és a megfogalmazásból ítélve....hadd ne mondjam milyen korú.Szóval.Először is adok pár tanácsot.

A fogalmazásra nagyon ügyelj,mert egy egyszerű véleményből is kilehet hozni valami nagyon intelligensnek látszó dolgot,ha az ügyesen van megfogalmazva.

A témára térve pedig...csak a saját tapasztalataimat tudom leírni.

15 éves leszek,és nem ütök túlságosan el a magyar ifjúság nagyjától.Lassan 2 éve dohányzok.Hétvégente alkoholizálok.

Agresszív az pont nem vagyok.Húst nem eszek.Rasztafári vagyok.És ez a 15 éves számból hihetetlen bután fog hangozni,de a két legjobb dolog az életben a szabad szerelem,és a ganja.Illetve ez nem igaz.A második helyre a békét tenném.Fúú most aztán igazán leleszek szólva. De nem hat meg,mivel nap mint nap megkapom a pofámba az emberek véleményét rólam.

Na ezt tegyük szépen félre.

Szerintem nincs olyan,hogy a fiatalok hibája.

Hiszen a fiatalok nem magukat nevelik.Ummm...ez egy hibás állítás,mert a mai világban bizony hogy magukat nevelik,mert a szüleik egész nap güriznek,hogy az asztalra ételt tudjanak rakni.A mai világ teljes egészében hibás.

Most sokan azt mondják,hogy MO-n ilyen a helyzet.De nem.

Ha körbenézünk a Földön...Van ahol ezerszer rosszabb minden.Összetehetjük a két kezünk,hogy itt nincsen háború,és éhezés.És megint elkanyarodtam a témától...Na mindegy.Olvashatsz legalább.:)

Szóval. Szerintem ezt így nem lehet mondani,hogy valami is a fiatalok hibája.Mindennek van valami oka amúgy is.

Minden mögött van valami.

Sokakat érnek gyermekkorukban elég durva atrocitások,és azért olyanok amilyenek.Ezt nem akkor kell elkezdeni megváltoztatni,mikor már nem lehet.Már elég késő.A világ rohadt szar irányba halad...

2011. ápr. 18. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!