Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Színházba már nem szokás...

Színházba már nem szokás normálisan felöltözni?

Figyelt kérdés
Tudom, már többször felmerült itt ez a kérdés, de tegnap ismét megbotránkoztam. Igaz, nem egy 3 felvonásos nagyoperett volt, "csak" egy balettpremier, de én még tartottam is tőle, hogy "mit fognak gondolni", mert bár csinos nadrágban és csinos felsőben mentem, a kabátom nem volt épp egy színházi kabát, de színben passzolt a ruhámhoz, és egyéb praktikus okai is voltak, hogy ezt ettem fel - de a ruhatárban leadtam, és vártam tetőtől talpig csinosban. És miközben gyűlt a tömeg, azt kezdtem észrevenni, hogy túlöltöztem. Nagyon sokan, házaspárok, egész családok farmerben jöttek, mintha éppcsak a nagybevásárlást megszakítva beugrottak volna. Gyerekkoromban a szüleim soha nem vittek színházba, tehát azt sem mondhatom, hogy én azért tudom, mit illik felvenni, mert már az anyatejből jött a dolog.. És komolyan olyan sokan voltak így öltözve, hogy egy pillanatig megijedtem, hogy rossz helyen vagyok, vagy nem is most van az előadás, vagy nem is tudom..
2011. ápr. 17. 16:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%
mintha számítana bármit, hogy kin milyen ruha van... hülye sznob vagy, egy tökéletesen kondicionált birkazombi :) komolyan beveszed azt a kamu dumát, hogy a színészeket vagy az előadást tiszteled meg azzal, hogy felöltözöl? Akkor elárulom, hogy a színész semmit sem lát a közönségből, mert minden sötét. Ahogy te magad is! Fogadjunk, hogy a címét sem tudnád elmondani az előadásoknak, amiken voltál, nemhogy miről szólnak. Viszont pusztán azért, mert vettél magadnak pár csiricsáré göncöt, úgy érzed valamiféle elithez tartozol, és feljogosítva érzed magad arra, hogy oszd a népet. Szánalmas vagy egyszerűen!
2011. ápr. 20. 19:01
 12/15 anonim ***** válasza:

04-17 21:34.es vagyok.

Gondolom ezt nekem írtad, de nagyon tévedsz, szeretek színházba járni és gyerekkorom óta járok. Úgy gondolom akkor is illik kiöltözni oda, főleg, ha egy nevesebb színházról van. Utoljára a Cigánykerék című zenés darabon voltunk, aminek az első felvonása nem nagyon tetszett, mert nem tudtam átérezni a cigányok helyzetét,(egy pesti kerületben játszódott a 80-as években) de a második már sokkal összeszedettebb volt, akkor már kibontakoztak a cselekmények, a tragédiák, sőt az egyik szereplő halálát én is megsirattam.

Jövőhéten megyünk a Gül baba című előadásra, ami azért érdekes, mert ebben és még egy darabban fog még Kaszás Gergő játszani (egyik kedvencem), és aztán itt hagyja az egri színházat (megértem szegényt).

2011. ápr. 20. 19:42
 13/15 anonim ***** válasza:
47%
nem annyira neked szántam, mint a kérdezőnek, de az "egerszag" annyira benne van ebben a kérdésben meg a válaszok nagy részében is =) mellesleg a cigánykereket én is láttam, nem tetszett. Hülyébb ruha volt rajtam, mint a színészeken. Ha ők megengedhetik maguknak, hogy a Színpadon úgy nézzenek ki, akkor én...? Ki is mondta, hogy színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő? Hadd ne essünk már ki a karakterünkből egy (főleg ilyen gány) előadás miatt. Továbbra sem értem, hogy a tiszteletnek mi köze a ruházathoz, és hogy kit vagy mit tisztelsz meg azzal, hogy puccos rongyokba bújsz. Attól ugyanúgy állatok maradunk, szexéhes, erőszakos, vérszomjas, szőrös fenevadak. A kulturáltság Illúzóját adja csupán az öltözet, de sokan ezzel is beérik. A tisztelet egyszerű hazugság, a célja csak annyi, hogy a burzsujok egymás előtt villoghassanak a legújabb gönceikben, hogy legyen mivel elütni az időt, meg kitölteniük a lelkük helyén tátongó űrt. Szerintem egyszer valaki mondta nektek, hogy ezt kell csinálni, és azóta egyszer sem gondolkoztatok el rajta, hogy miért csináljátok. Miért, tehát?
2011. ápr. 20. 22:24
 14/15 anonim ***** válasza:
18%

Hű, 22:24,

te aztán nem semmi vagy.

Nagyon irigyellek, amiért nem kell puccos ruhákra költened, biztos már egész fiatalon meggazdagodtál.

Ne is foglalkozz továbbra se ilyen buta dolgokkal, mint divat, meg haute couture, neked egy mackónadrág kiválóan megfelel egy esküvőre, ha már a színházba járóktól ilyen szinten megköveteled az egyszerűséget. Bár van, aki ezt úgy hívja: igénytelenség.

Ha már idéztél, akkor én is: Aki igénytelen kívül, annak a lelke is igénytelen.

2011. ápr. 20. 22:57
 15/15 napietus ***** válasza:
26%
a dolognak csak egy része a tisztelet. a másik, amit már írtam én is: alkalmohoz illő öltözék, ismerős? minden helyzethez megvan a megfelelő ruházat, ezeket a "szabályokat" két dolog alakította ki: az ízlés és a praktikum. egyik sem ördögtől való dolog szerintem.
2011. ápr. 21. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!