Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Őszintén örültök barátaitok...

Őszintén örültök barátaitok boldogságának, akkor is, ha nektek éppen semmi sem jön össze?

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy az egyik barátnőm sokkal jobban értékelte és igényelte a társaságomat, ameddig én is hasonlóan éreztem magam, mint ő, viszont mióta vidámabb vagyok, azóta mintha kerülne, sőt meg lenne rám sértődve emiatt, ezért érdekel az, hogy ezzel hogy van más?

Valamint ha egy barátod és te is megpróbáljátok ugyanazt a dolgot, tegyük fel, ugyanarra a szakra való felvételi, és neki sikerül, neked viszont nem, akkor hogy érzed általában, hogy szomorú, hogy neked nem, de jó, hogy neki igen, vagy inkább féltékeny vagy a sikereire?

Örülnék, ha őszintén válaszolnátok, és ha leírnátok mellé a korotokat és a nemeteket, azt megköszönném!

2011. márc. 22. 19:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én mások boldogságának nem tudok örülni, de irigykedni se tudok rá. Más sikere engem közömbösen érint (még a barátaimé, páromé, családtagjaimé is). Nem rossz és nem jó számomra. Szoktam gratulálni, meg elismerő szavakat mondani persze ilyenkor (kivéve, ha nagyképű az illető, mert azt nem támogatom érzelmileg), de nem érzem őszintén belülről (mint ahogy a féltékenységet sem). Igyekszem másoktól függetlenül megítélni magamat, és ehhez úgy érzem arra van szükségem, hogy sikerük/kudarcuk ne váltson ki heves érzelmi reakciókat belőlem. Így nekem sokkal erősebb a lelki nyugalmam.

30/N

2011. márc. 23. 01:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem azért haverom/barátom mert egyetemre jár vagy mert boldog párkapcsolatban él és nem vagyok egyikre se féltékeny pedig én nem járok egyetemre és barátnőm sincs.

20F

2011. márc. 23. 17:18
 13/15 anonim ***** válasza:

nagyon bántana az ilyen nagy dolog mint pl a felvételi. kínosan érzem magam, inkább az a helyzet, amikor mesél nekem, hogy hogy várja a sulit én meg kevesebbnek érzem magam.

amúgy ha nincs összefüggésbe velem az öröme, illetve párhuzamba vagy nem is tudom hogy fejezzem ki magam, akkor vele örülök:D

2011. márc. 23. 19:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát..álltalában nem.viszont velem is megtörtént,hogy jó passzban voltam,és a haverom mintha nem értékelte volna,mert régebben mindig együtt sírtunk.álltalában az emberek manipulatívak,és a saját szintjükre akarják lehúzni a másikat,legyen az vidámság,vagy szomorúság,mert akkor megerősítve érzik magukat.
2011. márc. 24. 08:20
 15/15 anonim ***** válasza:

sajnos nem mindig tudok őszintén örülni...főleg, ha ugyanaz a dolog nekem nem jött össze. :(

20/L

2011. márc. 25. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!