Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Van jelentősége annak, hogy...

Van jelentősége annak, hogy séta közben a nő melyik oldalon megy?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért? Csak egyszerű megszokás?
2008. febr. 5. 14:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

ez így van...a férfi jobbján kell közlekedni!

Egyébként esküvőnél a polgárin tényleg a jobb oldalon vonul a menyasszony, templomin pedig befelé a bal oldalon, hogy ha kifelé jönnek akkor "hátra arc" van és így mint asszony, feleség már a férfi jobbján távozunk!

2008. febr. 6. 13:37
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

Én is a kardos eredetét ismerem. Szerintem igen is szép, és illendő hogy a férfi jobb oldalán menjen a nő. Már csak azért is mert nekem mindig az a tanítás jut eszembe, amit tisztelt pótapám mondogat mindig: A férfi jobbján vezesse a nőt, balján a kurvája, a fasza, és a kardja legyen.

Amúgy az illemtankönyvek szerint, más alapja is van ennek a közlekedési módnak, például normális esetben a járdán így "megvéded" a felcsapódó sártól, és hasonlóktól. Más okok is vannak az illemtan szerint, és vannak esetek, mikor indokolt a csere, ha "véded" valamitől.

2008. febr. 6. 21:00
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a no mindig a jobb oldalon megy ...

Szoktunk is viccelni a ferjemmel egy a Murphy konyvekben olvasott arannyal:

A no mindig a ferfi jobb oldalan halad, hogy a ferfi eros jobbjaval tamogathassa, vagy szakadekba lokhesse kedveset.

2008. febr. 8. 18:06
 14/25 anonim válasza:
98%
kutyák kur..k bal oldalt
2008. febr. 29. 21:13
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a ruháját (gombolás iránya). Normálisan úgy kell állnotok, hogy mindkettő belelásson a másik ruhájába :-)

De ma ez már nem érdekes. A szerető, párját óvó férfi arra az oldalra áll, amelyik a VESZÉLYESEBB - pl. az úttesthez közelebb van. Gyereknél is.

Persze nem ugrál méterenként a másik oldalra, ha változik a helyzet.

Ugyanígy: ismeretlen, vagy veszélyes helyre (kocsma :-() - a férfi megy be elsőnek. És - ha már ott van - akkor tartja is az ajtót a nőnek.

Még egy lehetőség van: ha összeszokott pár vagytok, és mindketten csomaggal mentek (pl. iskolatáska) - akkor jó eséllyel csak az egyikőtök fog hozzászokni, hogy azt a bal kezében vigye.

2008. máj. 2. 01:27
 16/25 anonim válasza:
100%
jobboldalt a hölgy, mert ha bal oldalt lenne felsérti az úr kardja a bokáját és az nem jó.
2008. máj. 9. 15:41
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Az elöttem szóló megmondta a választ. Japánban ez elég szertartásos még most is, a hölgynek a jobb oldalon kell állnia, hisz a Szamurájok többsége jobb kezes volt igyhát a kard van a baloldalon, ha netalántán hirtelen elő kell rántani azt a bizonyos kardot, szegény asszonyság nehogymár kárbavésszen :D
2008. máj. 13. 18:22
 18/25 anonim válasza:
100%
egyáltalán ki sétálgat ku**val???
2009. júl. 3. 22:57
 19/25 anonim válasza:
29%

A nők és a kutyák jobb oldalon mennek

[link]

2010. jan. 13. 18:38
 20/25 anonim válasza:
100%

Én hallottam olyan verziót, miszerint feng shui szerint a nő a bal oldalon megy, hogy közelebb legyen a férfi szívéhez.

Tekintve, hogy kardom nincs, nekem ez is szimpatikus.

2013. júl. 19. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!