Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ma már nem divat az ünneplő?

Ma már nem divat az ünneplő?

Figyelt kérdés
Iskolában is ha valami ünnepség van, a fele diákság lazán elmegy farmerban, sportcipőben, miniszoknyában meg mit'én. Tisztelet a kivételnek... Mikor a Műv. Házba mentünk, akkor is jó ha két emberen volt ünneplő. Sajnos akkor rajtam se volt fekete nadrág, csupán egy fehér blúz, szégyelltem magam. Viszont rohadt hideg volt azon a napon, fújt a szél is. Megfagytam volna. Március 15-re kiöltözök, elvégre meg kell tisztelni a hősi halottakat, ha már feláldozták életüket a hazáért. Ti kiöltöztök vagy elhanyagoljátok ezeket az alkalmakat?
2011. márc. 9. 15:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ennél már csak az a rosszabb mikor valaki felvesz egy cicanadrágot, meg 'csatakaró kisminit... borzalmas! Nem igaz, hogy nem tud normálisan felöltözni!
2011. márc. 11. 14:16
 12/14 A kérdező kommentje:
Mindegy. Én végezetül ünneplőbe mentem az ünnepségre, rendes nadrág, blúz, csizma. :)
2011. márc. 11. 15:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A válaszokból kivehető, hogy az iskolák nagyrészében nincs követelmény, nincs nevelés, nincs példamutatás és ez mind meglátszik a fiatalok magatartásán, viselkedésén, öltözködésén.Sok családban is ez a helyzet.Ha a gyerek nem kap nevelést akkor mit várunk tőle.Nem csak az öltözködéssel van probléma, a fegyelmezett magatartással is.Egy fegyelmezetlen fiatalból fegyelmezetlen felnőtt lesz és mindez tragédiákhoz vezethet pl.a West Balkán
2011. márc. 12. 08:55
 14/14 anonim ***** válasza:
76%

Utolsóval teljes mértékben egyetértek! Ráférne a nevelés a sok anyámasszonykatonája fiatalra. És ez még csak az öltözködés, arról ne is beszéljünk hogy a többsége egy tartatlan nyegle kölyök. 10 km-et kell gyalogolni és már a halálán van az összes.

Volt egy válaszoló, ezt írta:

"Ez nem divat kérdése. Én nem szeretek kiöltözni és miért "különcködjek" ha az osztályból szinte senki nem megy ünneplőbe."

Na, figyi, nem érzed az ellentmondást a soraidban? Nem divat kérdése, de azért nem öltözöl ki, mert mások sem, vagyis másoknál sem divat? Magad mondod, hogy pont azért nem öltözöl ki te sem, mert másoknál sem divat! És akkor ezek után azt mondod, hogy nem divat kérdése? Szóval remélem érzed hogy egy hangyányit ütik egymást a szavaid....

Amúgy meg tényleg nem értem, miért nem lehet egy évben 1-2 alkalomra normálisan kiöltözni? Nem jobb egy ünnep vagy egy alkalom, ha megadjuk a módját? Nem pont ez emeli ki a többi hétköznap közül? Bár lehet h csak én látom rosszul....

2011. márc. 12. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!