Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Törölköző és fürdővíz kérdés?

Törölköző és fürdővíz kérdés?

Figyelt kérdés
A párom családjában számomra furcsa szokás, hogy egy fürdővizet többen használnak egymás után (ő és a szülei), illetve, hogy nincs mindenkinek saját törölközője, hanem mindenki használja mindenkiét. És nem azért, mert nem tehetik meg, hogy legyen, egyszerűen csak így szokták. Nekem ez nagyon furcsa, mert nálunk sosem volt ilyen, mindenkinek volt saját törölközője, és nem ültünk ugyanabba a vízbe fürödni egymás után. Meg szerintem nagyon nem is higiénikus. Arra lennék kíváncsi, hogy kinél hogy működnek az ilyen dolgok? És hogy szerintetek ez mennyire gáz?
2011. febr. 27. 20:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A fürdővíz még elmegy, lehet, hogy nincs annyi pénzük és spórolni szeretnének. Bár akkor inkább csak zuhanyoznék...ez kicsit furcsa de nem gáz.

Viszont közös törülköző!!!??? Ez nekem nagyon nem stimmel:S Számomra elképzelhetetlen lenne.

L/19

2011. febr. 27. 23:16
 12/19 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban együtt fürödtem a tesómmal, majd utánunk anyáék jöttek, nem engedték le a fürdővizet (mert nem vagyunk koszosak, és meleg is volt), és abban fürödtek és tusoltak. Ha végeztünk, kivettünk egy-egy törülközőt a szekrényből. Ezzel semmi problémám nincs, a víz nagy kincs és nem szabad pazarolni. De a közös törölközőt nem értem, nem vizes már nagyon, vagy megvárják míg megszárad? Én is használtam véletlenül a barátomét, mert mindig elfejtem melyiket vettem ki a szekrényből(nekünk sincs csak saját törülközőnk, miután kimostuk, eldöntjük melyiket használjuk)

Ez nem olyan hatalmas baj szerintem, de azért kérdezd meg miért alakult így náluk.

Az én pasim zuhanyzáskor folyamatosan folyatta a vizet, én szoktattam át a matróz fürdésre (mikor mindig elzárjuk mikor szappanozunk), tehát alakíthatók:-)

2011. febr. 28. 00:30
 13/19 anonim ***** válasza:

amig otthon laktam,addig mindenki külön vizben fürdött (na jó,öcsém bemászott mellém amig pici volt,de az más), és mindenkinek több törölköző,egymásét sose használtuk,kivéve a hajmosós törölközöt anyával,abból volt vagy 5,és amelyik kézbe akadt

de pároméknál nincs én törölközöm,te törölköződ,ki van téve 15 törölköző,és ami jön sorba azt elveszi...(ahogy én is kénytelen vagyok ha ott zuhanyzok)

fürdővizhasználatról nem tudok,nem szoktam látni

már nem anyámékkal lakom,párom sokat van nálam,kapott külön 2 törölközőt meg egy külön borotválkozós törölközőt,ne az enyém használja

2011. febr. 28. 09:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömnél is kezdi a legkisebb a fürdést és követi a korban és piszkosságban következő. 1 kád 4 ember. Csodálkozik, hogy állandó gombás fertőzése van, sőt már a legkisebb gyereknek is volt.
2011. febr. 28. 10:31
 15/19 anonim ***** válasza:

Én konkrétan behánynék, ha a barátom az apja után fürdene...azta.

Együtt fürdök vele, az nem gond, mégis csak a párom :)

Anyámmal utoljára kiskoromban fürödtem úgy 5 évesen?

Nem sokra emlékszem.

2011. márc. 1. 07:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Én már valahol leírtam a véleményemet, csak közben eszembe jutott még valami. Ha esetleg a párodéknál vagytok, netán ott is alszotok, rád ugye nem kényszerítik rád, hogy a család után megfürödj ugyanabban a vízben?
2011. márc. 1. 19:08
 17/19 A kérdező kommentje:
nem, dehogy is! sőt, mondtam, h én kérek saját törölközőt. Persze a párommal mindig együtt ülünk be a kádba, de az más, és akkor engedünk mindig friss vizet. Tudja a véleményemet a dologról
2011. márc. 1. 19:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Sajnos Magyarországon régebben lehetett ilyet észlelni elsősorban a szegény és műveletlen rétegek körében, de hogy manapság is előfordul az meglepő.
2011. márc. 3. 23:03
 19/19 anonim válasza:

Mi egy vízben fürdünk, hogy spóroljunk, persze csak ha nem hűlt ki, de a törölköző az mindenkinek saját.

14/F

2011. márc. 18. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!