Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Törölköző és fürdővíz kérdés?

Törölköző és fürdővíz kérdés?

Figyelt kérdés
A párom családjában számomra furcsa szokás, hogy egy fürdővizet többen használnak egymás után (ő és a szülei), illetve, hogy nincs mindenkinek saját törölközője, hanem mindenki használja mindenkiét. És nem azért, mert nem tehetik meg, hogy legyen, egyszerűen csak így szokták. Nekem ez nagyon furcsa, mert nálunk sosem volt ilyen, mindenkinek volt saját törölközője, és nem ültünk ugyanabba a vízbe fürödni egymás után. Meg szerintem nagyon nem is higiénikus. Arra lennék kíváncsi, hogy kinél hogy működnek az ilyen dolgok? És hogy szerintetek ez mennyire gáz?
2011. febr. 27. 20:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Kis gyerek koromban mi is fürödtünk egymás után a tesómmal. Most felnőtt fejjel elképzelhetetlennek tartom. A privát törülköző meg a minimum!

20-L

2011. febr. 27. 21:07
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

Amikor gyerekek voltunk húgommal, fürödtünk együtt. De ahogy felnőttünk, külön-külön fürödtünk. Bár volt hogy ő megfürdött, még meleg volt a vize, és majdnem forró, nem pazarlunk, lefürödtem benne. Gondolj bele egy uszodában hányan ülnek abban a vízben, és nem is tudod mi bajuk esetleg... De törülköző mindig mindenkinek van külön-külön.

Manapság meg a párommal fürdök sokszor egy kádban, együtt. Romantikusnak találjuk egymás ölében feküdni a kádban és beszélgetni közben a fincsi meleg vízben. De törülközőnk külön-külön van!

2011. febr. 27. 21:09
 3/19 anonim ***** válasza:
48%
Régen a szükség vitte rá az embereket, de manapság már ez inkább igénytelenségnek tűnik...
2011. febr. 27. 21:10
 4/19 anonim ***** válasza:
27%

Még a párommal sem fürödtem soha együtt! De azt sem tartom egészségesnek,aki a kicsi gyerekével fürdik egy kádban!

Ez igénytelenség. Saját törülköző pedig természetes. A kéztörlő lehet közös,de azt akkor sűrűn kell cserélni.

2011. febr. 27. 21:12
 5/19 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem igénytelenek, sőt. ez az egyetlen dolog, ami nagyon nem stimmel...

amúgy persze, más ha az ember a párjával együtt fürdik, romantikus meg minden...

de szülei után még beleülni abba a vízbe.... :S

mindegy, én igyekszem erről leszoktatni, meg piszkálom vele eleget

2011. febr. 27. 21:16
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a ikreim kicsik voltak,ők mindig együtt fürödtek,és volt,hogy én is megfürödtem ugyan abban a vízben utánuk..Ez nem igénytelenség csak így spóroltam a vízzel.Ma már az ikrek 19 évesek,és mindenki külön fürdik..Jobban mondva inkább zuhanyzik..A törülköző meg mindenkinek saját van...
2011. febr. 27. 21:35
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Külön törölközőnk van, és van egy kéztörlő törcsi is.

Fürödni külön vízben szoktunk, viszont előfordult már, hogy megfürödtünk egymás vizében. Viszont nyáron nagyon gyakori, hogy engedünk a kádba egy kevés vizet, és mikor már nem birjuk a meleget, megmártózunk benne. Néhány mártózás után cseréljük, de nem minden alkalommal.

Ja, ketten élünk a férjemmel.

2011. febr. 27. 21:38
 8/19 anonim ***** válasza:
kiskorunkban mi is megfürödtünk ugyanabban a vízben a tesóimmal, és akkor talán a türcsi is közös volt, bár arra már nem emlékszem. Ma már nem fürdünk ugyanabban a vízben, a külön türcsi is alap, de most jut eszembe, h néhány éve, mikor kb 12 éves voltam ott aludtam a bnőmnél, és az ő anyukája is megfürdött a lánya vizében, miután a bnőm végzett. Gondolom csak spórolni akart, de sztem ez nem olyan durva... bár mondom akkor is még csak 12 éves volt a lánya.
2011. febr. 27. 21:44
 9/19 anonim ***** válasza:
91%

Mi néha beleülünk egy nagy kád vízbe a gyerekekkel (nagy sarokkádunk van), és játszunk, beszélgetünk, ázunk mint ha csak a strandon lennénk a hugyosban...

Amikor elunkjuk, akkor mindenki letusol, és a saját törölközőjét használja.

Ha csak egyedül fekszem bele a kádba, a végén akkor is letusolok. Én így szoktam meg...

2011. febr. 27. 21:48
 10/19 anonim ***** válasza:

Régen amíg kicsik voltunk, mi is együtt fürödtünk tesómmal, vagy ha nem is együtt de ugyanabban a vízben, és volt hogy még anyu vagy apu is fürdött ugyanabban. Törölközője akkor is mindenkinek volt külön, ahogy most is. Mindenkié más színű, hogy még véletlenül se keverjük össze, illetve meg is van a helye mindenki törölközőjének. Nekem pl két törölközőm van, így számomra könnyebb a hajmosás pl, előfordul hogy néha anyu is becsavarja a fejét az én hajmosós törölközőmmel, de ez is csak ritkán van, és annyira nem is zavar. Viszont a törölközőmet nem szeretem ha használják. Pl iskolában vannak kirakva közös kéztörlők, de sosem szoktam beletörölni a kezem.

Párommal mi is szoktunk együtt fürödni, de ahogy valaki írta már előttem, utána mindketten lezuhanyzunk gyors, és ha egyedül vagyok a kádban, utána akkor is letusolok!

2011. febr. 27. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!