Hogy hívják az afroamerikai gengszterek "ökölköszönését"?
Figyelt kérdés
Sok filmben látom, hogy öklüket összeütve/érintve üdvözlik egymást. Ez milyen szokás, hogy alakult ki, miért teszik?2011. febr. 19. 21:57
1/5 anonim válasza:
Szerintem a dap greetingre gondolsz. Nemcsak afrok csinaljak, hanem mi feherek is es semmi koze ahhoz, hogy gengszter-e az illeto, bar tenyleg bizonyos korokben gyakrabban hasznalatos, de meg Obama is csinalja, o meg nem gengszter.
2/5 anonim válasza:
Honnan tudod, te vagy Obama titkos ikertestvére? xD
3/5 anonim válasza:
Lattam a valasztasi kampanya soran. Csak arra probaltam utalni, hogy ez nem gengszter dolog, hanem egy informalis, de baratsagos formajunak tartott koszones, ami igazabol nem olyan reg valt nepszeruve.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, erre gondoltam. Mondjuk én azért hittem, hogy afféle gengszteres vagy utcagyerekes, mert általában az ilyen hangulatú filmeken és mindig a feketéknél láttam ezt a fajta üdvözlést.
2011. febr. 22. 16:44
5/5 anonim válasza:
Valoban eleg utcagyerekes es abbol a kulturabol indult, viszont mara mar mas a helyzet es egyre mainstreamebb. Olyan "cool" dolog a fiatalok koreben, de majd lecseng, mint minden mas ilyesmi. Velem ledapgreetingelt a konyvtarosunk par eve (40-es feher ficko). Meglepodtem foleg, mert no vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!