Hogyan lehet megkapni az Amerikai (USA) állampolgárságot?
Figyelt kérdés
2009. febr. 12. 22:49
1/9 anonim válasza:
úgy, hogy megházasodsz egy amerikaival
2009. febr. 13. 00:10
2/9 anonim válasza:
hazassagal vagy ha egy amerikai ceg szponzoral, akkor zold kartyat kapsz, es azt hiszem 5 ev mulva (zoldkartya keszhezveteletol szamitva) jelentkezhetsz allampolgarsagert. Az egesz folyamat kb 7-8 ev.
En amerikaihoz mentem ferjhez, es hazasok vagyuk mar 3 eve, de meg az allando zoldkartyat sem kaptam meg, de most mar barmelyik pillanatban megjohet
2009. febr. 17. 03:45
3/9 anonim válasza:
miért kérded? oda akarsz menni dolgozni , vagy feleségul? vagy már ott vagy?
2009. febr. 17. 12:51
4/9 A kérdező kommentje:
Csak mert elegem van már ebbol az országból meg az egész Európából és az USA-ba megyek tanulni, aztán ott is szeretnék élni, és jó lenne, ha papíron is amerikai állampolgár lehetnék...
2009. febr. 17. 13:44
5/9 anonim válasza:
úgy gondolod, hogy ott jobb lesz?nem biztos.egyik ismerosunk volt kint de csak egy fél évig.éjszaka nem tudott aludni a sok reklámfénytol, az étel nem volt jó, mert csak hot-dog, meg ilyen zabpehely marhaságok voltak. azt mondta, hogy olyan felporgott életmódot folytatnak /o new yorkban volt, valamilyen bútorgyárban vagy uzletben már nem tudom pontosan/, hogy nem maradna ott.
te mikor mégy ki ? tudod már ,hogy hová, melyik kozépiskolára vagy egyetemre?
2009. febr. 17. 18:30
6/9 anonim válasza:
Házassággal már nem kapsz állampolgárságot, csak zöldkártyát. Amúgy nekem is elegem van ebből az országból, és én is amerikát választottam. Nekem annyi előnyöm van, hogy élnek kint rokonaim, akik azt mondják, hogy Magyarországon max. nyugtatóval lehet élni.
2009. febr. 21. 20:46
7/9 anonim válasza:
Szia! Ez nem ilyen egyszerű, ha te tanulni jössz, ugyanis akkor olyan vízumot fogsz kapni, ami "nem bevándorló" kategória és utána vissza kell menned Magyarországra. A zöldkártya az első lépés az állampolgársághoz. Ha zöldkártyát akarsz, akkor vagy a zöldkártya lottóra jelentkezz (nem nagy az esély, de azért meg van), vagy munka általi szponszorálást válassz. Ilyen módon ha megkapod a zöldkártyát, 5 évet (minusz 90 napot) kell várnod még, hogy beadhatsd az állampolgársági kérelmet. Ha házasság útján kapsz zöldkártyát, 3 év (minusz 90 nap) után lehet állampolgársági kérelmet benyújtani, de ebben az esetben természetesen minden szempontot megvizsgálnak, hogy a házasság valós-e és 2 évre csak ideiglenes zöld kártyát kapsz, ha a házasságot 2 évnél nem régebben kötettett. Változó az állampolgársági ügyek elbírálási ideje, de jelenleg 6-12 hónap között van általában. Szóval évekig tart átmenni az egész procedúrán. Szóval jól gondold meg, hogy mit akarsz, mert a tanuló vízumon nem fogsz tudni letelepedni.
2009. febr. 28. 19:21
8/9 anonim válasza:
Hazassaggal lehet allampolgarsagot kapni!!! En itt elek, es ugy kaptam!!
2009. jún. 21. 16:25
9/9 anonim válasza:
Jajj én most jöttem rá hogy néhányan miért írnak ékezet nélkül...mert Amerikában meg Angliába nijcsenek ékezetes betűk a billentyűzeten ...bár szerintem ez csak nekem nem ugrott be egyből xd
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!