Mennyire illetlenség manapság, ha két férfi között a fiatalabbik nyújtja előbb a kezét? Nagyon hamar leírnak maguknak, vagy vannak, akik erről még nem is hallottak?
Attól is függ, mennyivel idősebb az, aki idősebb.
Van, aki még talán tolakodásnak veszi az ilyet, de a mai 45 körüli korosztály már biztosan nem.
Illetlenségnek illetlenség, de az idősebb korosztályban sem fújja ám mindenki kívülről az illemtankönyvet, sőt. Biztos vagyok benne, hogy rengetegen vannak, akik nem, vagy rosszul ismerik ezt a szabályt is.
Szóval szerintem nagyon könnyen előfordulhat, hogy pont akkor sértődnek meg, ha nem nyújtod a kezed (fiatalabbként), mert sok emberben csak annyi marad meg, hogy neked kell kezdeményezni a bemutatkozást.
Mindemellett alapvetően úgy gondolom, ha az ember tisztelettudóan fordul a másikhoz és ez egyértelműen látszik rajta... de a másik rossz néven veszi, ha elkövet egy ilyen mérvű illemtani "hibát"... akkor szerintem nem az illemtani tudásáról tesz tanubizonyságot, hanem a csekélyke érzelmi intelligenciájáról. :)
(Mondom ezt úgy, hogy én eléggé, talán túlságosan is tartom magam az ilyen szabályokhoz) :)
Köszönöm!
Tehát akkor 18 évesen általában nyújtsam én a kezem pl a barátnőm apjának, kivéve ha valamilyen hivatalos ügyet, vizsgát stb intézek?
Én inkább azt mondanám, hogy ne nyújtsd rögtön a kezed (De semmiképp se tolakodóan). Így hülyeségnek hangzik, de szerintem elég gyorsan, 1-2 másodperc alatt bőven észre lehet azt venni egy szituációban, hogy a másik fél kifejezetten VÁR a kéznyújtásodra... és akkor még korrigálhatsz :), de ha már kb kéznyújtva mész oda az elég kellemetlen és tolakodó.
De általában ez jön magától és egyszerre nyújtjátok a kezeteket, nem kell ennyire stresszelni ezen :), kevés apuka szokott kifejezetten arra játszani, hogy nna vajon nyújtja e a kezét ez a bunkó kis suhanc, aki meg akarja rontani a kislányomat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!