Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért beszélnek egyre többben...

Miért beszélnek egyre többben trágárul és szelng szavakat használva?

Figyelt kérdés

A szomszédom diplomás, vezető beosztású 32 éves férfi és olyan ocsmány szavakat írt egy email váltásunk alkalmával, hogy elképedtem teljesen, leírta magát előttem, mondanom sem kell. Az egyik volt kollégám is főnök létére, volt hogy olyan szavakat használt, hogy csak kerekítettem a szemem, hogy honnan ismer ilyen kifejezéseket.

37/N

2011. febr. 12. 22:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

rugva=rúgva

Bocsi!

2011. febr. 13. 00:03
 12/16 anonim ***** válasza:

A cégnél ahol tanuló vagyok az ügyvezető igazgató diplomás ember és ő is szokott néha káromkodni.

Nem csak a szakmunkások beszélnek csúnyán.

2011. febr. 13. 11:04
 13/16 pelgrim ***** válasza:

Kedves kérdező én is úgy gondolom, hogy nem beszélnek egyre többen trágárul és szleng szavakat használva, mégis, ha már csak egy valaki is van közelünkben, kinek talán minden második szava káromlás, az már túl sok. Fiatal koromban az én környezetemben is voltak többen akik hasonló módon beszéltek, és nagy volt az esély hogy én is átveszem ezt a szójárást, de mintha valami azt súgta volna, ne tedd ez helytelen dolog! Akkor elhatároztam, hogy nem követek ilyen példát. Most lehet hogy sokan sznobizmusra gondolnak, ám legyen. Én örvendek, hogy nem követtem a példát. Nem ítélem el azokat akik ilyen módon beszélnek, és ha dolgom van velük akkor a lehető legilledelmesebben szólok hozzájuk.

Hol is hallottuk: „Hisz a száj a szív bőségéből beszél.” ?

2011. febr. 13. 12:14
 14/16 A kérdező kommentje:
Kedves pelgrim! Valóban igazad van, hogy szabadon dönthetünk, hogy melyik "táborhoz" csatlakozunk. Én is maradok abban a táborban, akik inkább tartózkodnak az efféle beszédtől.
2011. febr. 13. 20:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a szomszédod példája teljesen tükrözi a magyar közoktatás milyenségét. Diplomát ma már nem csak az értelmes, okos, művelt emberek kapnak, hanem mindenki.
2011. febr. 14. 17:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Aki igy beszel veled, vagy ir, nem csak hogy egy bunko, hanem tisztan latva nem tisztel.
2011. febr. 16. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!