Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy van a köszönöm dolog?

Hogy van a köszönöm dolog?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap jött haza apám(64 éves) a közértből,és elcsúszott.Kicsit piás volt,és nem bírt felkelni.Aki előtt elesett,az vette észre,és hazahozta.Egyszer csak bejöttek,de én nem tudtam semmit,azt hittem valamelyik haverja az.Azzal kezdte a hapsi,hogy rám ripakodott,hogy nem kéne a papát elengedni egyedül.Rákérdeztem,miért,akkor mondta mi van.De ő azt nem tudja,hogy apámnak ez az egyetlen szórakozása.Ettől érzi hasznosnak magát,ha nem engedném neki,már meg is halt volna szinte biztosan.Soha nem volt semmi baj,legalább tíz éve nem volt már részeg.Apu mondta,neki,hogy köszönöm.Én őt kérdezgettem,vele voltam elfoglalva.Nagyon meg voltam lepődve és ijedve.Erre a hapsi odanyögte,hogy legalább azt mondhatnád,hogy köszönöm.Apu mondta,hogy már mondta,erre azt válaszolta,hogy nem te,hanem ennek az embernek mondom(cinikusan).Én nem válaszoltam semmit,egyrészt a meglepődöttségtől,másrészt meg parancsra nagyon nehezen mondja ki az ember,hogy köszönöm.Az egész úgy jött le,hogy én nem szeretem az apámat,csak kihasználom,meg hogy nem vagyok hálás.Pedig ennek épp az ellenkezője a valóság.A pasi elment dúlva-fúlva,hogy ha neki ilyen fia lenne,agyonverné.Gondoltam később elmegyek,megbeszélem vele,de gondoltam utólag már nem jó,és lehet,hogy össze is balhézunk.Én is segítettem már így másnak nem is egyszer,még a csöves,részeg cigánynak is,és nem a köszönömért tettem,hanem azért mert ember vagyok.De ez az eset óta esz a fene.Szerinted?
2011. jan. 27. 22:12
 1/5 A kérdező kommentje:
Ha más kérdezné ezt,azt mondanám,hogy ez nagyon nehéz eset,és senkinek sincs igaza.Próbáld meg feldolgozni,és örülj a szerencsének.De most,hogy nekem kell átéljem,sokkal nehezebb.Pedig erős idegzetű,kemény ember vagyok,mégis.
2011. jan. 27. 22:25
 2/5 napietus ***** válasza:
ez tényleg kellemetlen. szerintem, ha legközelebb találkozol ezzel az emberrel, mondd meg neki, hogy sajnálod, ha megbántottad, de nagyon ideges voltál, és köszönöd a segítségét. külön ezért ne keresd fel, de ennyit megtehetsz, és ebből nem lehet kellemetlen szituáció.
2011. jan. 28. 00:22
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Nekem ebből az jön le, hogy az ő segítsége nem volt "önzetlen", a vatikáni valután kívül (Isten fizesse meg) valami mást is várt volna, és mert az nem jött össze, azért beszélt a végén úgy, ahogy beszélt. Felejtsd el!
2011. jan. 28. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Emiatt ne egyen a fene, ha mondtad volna, hogy köszönöd, akkor valami mást talált volna, amibe beleköthet. Aki őszintén, szeretetből segít az embertársán, egy szót sem vár cserébe senkitől.
2011. jan. 28. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:

A 2. válaszolónak van igaza! Pénzt várt az istenadta, hogy legyen miből piálni a következő napon!

Gondolom a "segítőt" azért hihetted a barátjának, mert piás feje volt.

2011. jan. 28. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!