Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A Nemzeti Színházban illetlens...

A Nemzeti Színházban illetlenség pánt nélküli ruhát felvenni?

Figyelt kérdés
Igaz az, hogy ott tilos fedetlen vállal megjelenni, valamint a szoknya is maximum térd fölé pár centivel érhet?
2011. jan. 27. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
29%

Mai világban már ritka, ha valahol írott szabályok vannak az öltözékre! Színházban nincs ilyen.

Ha az Operabálba mentél volna, na ott azt hiszem vannak előírások, hogy férfiaknak frakk és nőknek estélyi (pontosan nem tudom), de ugye ez a bál elmarad. :-)

Nemzetibe elég, ha elegáns vagy!

A váll lefedettség és a szoknyahossz inkább már egyéni ízlés kérdése. Max csúnyán néznek rád az öreg nénik és irigyen a csúnya lányok. :-)

2011. jan. 27. 21:49
 2/5 napietus ***** válasza:
48%
azért a legtöbb helyen van íratlan "dress code", kedves első, akkor is, ha Te nem tudsz róla :)pántnélküli ruhához színházba én vennék a vállamra egy stólát.
2011. jan. 28. 00:30
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

De, tudom! Tudom, hogy vannak írtalan szabályok, ezért beszéltem csak az írottról. Az utolsó két mondattal pedig utaltam az íratlanra. Így már érthető?

(Egész biztosan hülyén érezném magam egy színházban pucér vállakkal. És miniszoknyában is. Főképp miniszoknyában pucér vállakkal. Máshova is szökőévente 0,25-ször öltözök így.

De sokakat ez nem zavar. Még mindig jobb egy elegáns miniruha, mintha valaki koszos és szakad farmerben, kopott ingben jelenik meg.

Mindkettő jellemző manapság. Nem jó, de ez van. Emiatt nem fognak a bejáratnál visszafordítani a jegyszedő nénik. A Kérdező azt kérdezte, hogy "tilos"-e... Nem, nem tilos, csak inkább kínos, na.)

2011. jan. 28. 11:13
 4/5 napietus ***** válasza:
72%
ja, így már értem :) mondjuk én olyan vagyok, hogy nálam a tilos és az illetlenség rokonértelmű szavak. de tudom, hogy ezzel sajnos nem mindenki van így. megjelenésben is, igazad van, annyira alkalomhoz nem illően tudnak felöltözni emberek, hogy helyettük égek...
2011. jan. 28. 17:54
 5/5 anonim ***** válasza:

a színházbaN mindent illetlenség felvenni. színházbA meg jó az is max veszl vmi sálat vagy ilyesmi :)

(nem kötekedni akartam ;))

2011. márc. 8. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!