Szenteste milyen sorrendben fogod oda adni az ajándékokat a szeretteidnek először a legolcsóbb ajándékot, majd utoljára adod át a legdrágább ajándékot?
Elöször is az ajándékokat ne´vvel ellátva a fa alá teszem,
másodszor!!! SOHA nem azon jár az eszem ,hogy melyik ajándék MENNYIBE került, náluk azt szoktuk nézni, hogy AKI kapja, annak örömet okoz-e.
Szerintem sincs jelentősége, de azért leírom, nálunk hogy szokás. Mindenki beteszi a fa alá, de utána sorban oda is adjuk egymásnak, puszi-puszi, átadás. :) Amikor szűk családi körben vagyunk és amíg nem volt saját családom, addig először én kaptam meg Anyukáméktól a közös ajándékot, később külön-külön is adtak, majd én is átadtam Nekik eleinte a közös, majd ahogy nőttem a külön-külön ajándékokat. Mamám általában nálunk szokott lenni, Ő is megkapta a kis ajándékát és mi is Tőle.
Nagyobb körben, ha unokatesómék is nálunk vannak, akkor családonként megy a dolog: pl először utokatesóm végigosztogatja a saját családjának, majd nekünk, majd következik anyukám szintén így, majd mi..
Most két éve, szűkebb körben vagyunk megint, de már saját családom is van. Most úgy van, hogy Anyukámék átadják nekünk az általában közös ajándékot a párommal, majd a gyerekeknek is, majd Mamámnak. Utána jövök én szüleimnek a külön-külön ajándékainkkal, amit általában párommal közösen veszünk, de van, hogy ő még külön is vesz valamit anyukáméknak. Utána mi is adunk párommal egymásnak valami kis csekélységet, na és a gyerekeket ki ne hagyjam már, Ők is kapnak ajándékot, de Ők még picik, nem igazán hiszem, hogy felfogják még az ünnep és az ajándékozás lényegét.
Nahh... jó hosszút írtam, át sem olvastam. Ha ezen valaki eligazodik, akkor gratulálok! :) Nade kedves Kérdező: valami ilyesmire voltál kíváncsi, nem?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!