Masszázs során meztelenre vetkőzöl/vetkőznél?
A fürdőkben fürdőruhában lehet maradni, illetve hason fekszünk, és csak a hátunk szabad, elől nem szoktak masszírozni.
Egyszer voltam egy kolléganőmmel egy masszőrnél (pasi volt, a saját lakásán dolgozott), és le kellett venni a melltartót is (csak bugyi marad), és amig hason voltam, nem is érdekelt, de mondta, hogy forduljak meg. És megmasszírozta a combomat, lábszáramat, majd a két mellem között a csecsemőmirigyeket is. Hát az számomra elég visszataszító és megalázó volt. Soha többet nem mentem utána, a kolléganőm pedig nem értette, hiába magyaráztam neki, hogy nekem ez nem tetszik.
Én mégcsak most tanulom a gyógymasszőrködést, de a gyakorlaton egyes fogásoknál bizony az ember kénytelen megszabadulni (nők esetében) legalább a melltartótól. Pl. a nyirok kezelésnél. De itt is úgy van (ahogy általában mindenhol így kéne lennie), hogy a masszőr a kezelés elején csak felajánlja pl. a mell-kezelést, és a páciensnek van joga ezt kihagyni, ez a korrekt hozzáállás, előtte megadni a lehetőséget, hogy döntsön a páciensnek. Ezért is tartom undorítónak annak a masszőrnek a hozzáállását, akiről pár hsz-sal előbb írtak... ez nagyon megalázó dolog volt tőle. Ezt szigorúan kell venni, betegjog is létezik a világon...
Egyébként csak úgy a férfi, mint a női masszőrök esetében is egyszerűen el kell vonatkoztatni a látványtól, attól, hogy amit látsz, amit érzel, amit tapintasz, amit "gyúrsz", az csak egy test. Ha úgy tetszik, a "munkaasztal", és a legtöbb masszőr így is van vele, különben nem tudná tökéletesen végezni a munkáját.
Egyébként a "szégyenérzetet" is valahogy le kell küzdeni, ha az ember masszőrnek tanul, és így rajta is gyakorolnak, így a képzettek is ismerik a helyzetet. :) Nekem sem volt könnyű, pedig általában én vagyok a demonstrációs alany, és nem kicsit volt "kényelmetlen", hogy a masszőrön kívül még vagy 15 csoporttársam (nők és férfiak vegyesen) nézik a tevékenységet... de én is úgy voltam vele, hogy muszáj elvonatkoztatni... és ez hála Istennek hamar sikerült is. :)
A gyógymasszázs nem a meztelenkedésről szól. Bár vannak olyan kezelések, amikor ez elkerülhetetlen, de maximálisan ügyelünk akkor is hogy ne legyen szégyenérzeted. Az a masszázs, amivel kellemetlenségeid voltak, gyanítom hogy nem ilyen irányultságú volt.
Ha megfelelő körültekintéssel választasz magadnak masszőrt (gyógymasszőrt!) nem lesznek negatív "élményeid"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!