Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha megkérdezik hogy hogy...

Ha megkérdezik hogy hogy vagyok akkor mit illik válaszolni?

Figyelt kérdés
Azt hogy jól vagyok akkor is ha nem így van? Vagy meg lehet az igazat mondani, amikor nem vagyok jól?
2010. nov. 20. 11:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Köszönöm kérdésed, élek.
2010. nov. 20. 11:09
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

ha ismerős, akkor mondhatod: hát, sajnos anyukám beteg. Vagy igen , jól, csak munkát keresek. Vagy : Fáj egy kicsit a fejem, de boldog vagyok :)

Ez nem amerika, mi itt őszinték vagyunk. Ha távolabbi ismerős, akkor elég ennyi: Kösz jól/ kösz, megvagyok(ha kevésbé jól)

Ha a beszélgetést indítja így egy rég nem látott ismerős, akkor arra kíváncsi , mi van veled.

Ha egy távolabbi ismerős mintegy üdvölésképpen kérdi, mielőtt a tárgyra térne, akkor nem kell belemenni.

(magyarul: akivel amúgy is szoktál magadról beszélgetni,annak részletezd. Aki nem ismer, csak pl,. egy tárgyalás előtt oldja ezzel a hangulatot, ott csak udvarias választ adsz)

2010. nov. 20. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!