A gondnok visszakukázhat-e szemetet az utcai konténerböl, és meg is fizettetheti?
Jogilag szerintem igen megteheti, gyakorlatilag egy papírzsebkendőt nem dobhatsz más kukájába. Fehérváron ezt nagyon szigorúan veszik.
Persze ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy az nem a ti szemetetek és visszaválogatni mi volt a tietek mi nem.
És mit akar megfizettetni, azt meg nem értem, mertha kiszedte a kukából vagy ti visszadobtátok és ott maradt? Mert akkor a szemétszállítás költségét elkérheti, de ha benne van a közös költségben akkor fizetitek.
A másik pedig, annak utána kell nézni, hogy tapétát dobhatsz e, mert az is igaz, hogy nem mindent dobhatsz ki. Lakásfelújításból származó szemetet (tapétát)szerintem nem lehet a háztartási hulladék közé. De ebben közel sem vagyok biztos és zárójelben én is mindent a kukába dobok, úgyhogy nem is merültem annyira bele ebbe a témába.
Én a fogyasztóvédelemnél érdeklődnék, ők megmondják hova menj tovább, ha nem hozzájuk tartozik az ügy.
Ha nem a te kukád, akkor nem tehetsz bele semmit sem. Mégúgysem, hogy sétálsz az utcán, megeszel egy csokipapírt és beledobod egy konténere. Ezt sem lehet.
Nem tudom milyen a hely, ahol értek, nálunk több konténer van és nem mind tartozik a mi házunkhoz. Jó nálunk nincs balhé, de elvileg csak abba dobhatsz szemetet, amelyikre a szemétszállítási díjat fizeted.
Én egyébként visszacihülném a gondnok lakása elé a szemetet (különösen ha nem a tietek, jó konténerbe tetted a sajátodat, és fizettek szemétszállítást)illetve az én habitusomat ismerve, bekopognék a fejére borítanám, és elküldeném az anyjába. Bár gondolom, nem őrizgetitek a szemetet azóta. Fizetni biztos nem fizetnék neki. De ne hagyd magad, mert nem fog leszállni rólatok. Nekem a gondnok (hasonló kaliber)csókolommal köszön, mert már gyerekkoromban eligazítottam.
Igen visszakukázhatja, abban az esetben, ha nem háztartási hulladékot próbáltatok elpasszolni a közös konténerbe.
Ilyen hulladék például:
A gyűjtő edényzetbe terjedelme miatt el nem helyezhető - nem veszélyes - hulladék. (Ezt lomtalanításkor lehet kirakni.)
Építési törmelék, kitermelt és visszatöltésre nem kerülő föld, valamint egyéb, az építés, vagy bontás során keletkező anyagok és hulladékok elhelyezése és tárolása csak az önkormányzat által kijelölt helyen történhet.
veszélyes hulladékok: a mérgező, fertőző hatású anyagok, a tűz- és robbanásveszélyes, a mutagén (mutációt okozó), a karcinogén (rákkeltő), a teratogén (fejlődési rendellenességet kiváltó), az irritáló, a maró…stb. anyagok. Konkrét példák: a száraz elemek, az akkumulátorok, a sütőolaj, a fáradt olaj, a lejárt gyógyszerek, a vegyszerek és azok csomagolásai, az elhasznált kórházi kellékek, a lúgok, a savak, az elhullott állati tetemek, izzók, fénycsövek.
Ezeket mind a kijelölt helyre kell vinni, akárcsak az elektronikai hulladékot.
Vagyis a tapéta bontásból származó hulladéknak minősül, a szemetesbot meg nem tudom, micsoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!